23948sdkhjf

Intego tredobler sin indtjening

Øget fokus på kerneforretningen har forbedret bundlinjen trods omsætningssvigt.
Servicevirksomheden Intego, der leverer el-tekniske løsninger til erhverv, industri og infrastruktur, har netop offentliggjort sit regnskab for 2014/15. Det viser et fald i omsætning på 5 procent fra 501 mio. kr. sidste år til 475 mio. kr. i år. Men også en tredobling af indtjeningen fra 4,5 til 14 millioner. Den reducerede toplinje og den markant forbedrede bundlinje er resultatet af en række bevidste strategiske valg fra direktionens side, forklarer direktør Jens Frost Mikkelsen.

- Vi har haft målrettet fokus på udvikling og salg af ydelser, der ligger inden for kerneforretningen el-tekniske serviceløsninger. Det har betydet et væsentligt øget aktivitetsniveau inden for kerneforretningen samtidigt med, at vi i stigende omfang har høstet synergierne af de seneste opkøb. Fokus på kerneforretningen har samtidigt gjort, at vi har undgået tabsgivende projekter som sidste års regnskab i væsentligt omfang var påvirket af, siger han.

Integos basisaktiviteter har præsteret en pæn organisk vækst fortrinsvis inden for el-tekniske installationer, industriel IT & automation og mekanisk service. Virksomheden er en af frontløberne inden for ISM-aftaler (Industry Service Management), hvor leverandøren overtager ansvaret for kundens tekniske installationer. Store virksomheder som Danish Crown, Tulip, Carlsberg, DLG og Arla Foods har helt eller delvist oursourcet deres drift og optimeringsprojekter til Intego og har opnået væsentlige besparelser og større fleksibilitet:

- Det gamle kunde- og leverandørforhold er godt på vej til at blive udvisket til fordel for deciderede partnerskabsaftaler. Her har fødevaresektoren i Danmark gået foran, men flere andre sektorer og brancher er også godt på vej, og nu begynder de mellemstore virksomheder også at se potentialet, forklarer Jens Frost Mikkelsen videre.

Intego har historisk set bevidst undladt at eksponere sig inden for byggeri, hvor man nemt kan slå sig på tabsgivende projekter. I stedet har virksomheden i stigende grad investeret i kompetencer og forskellige former for koncepter, hvor fællesnævneren er produktivitetsforøgelse hos kunderne. Det er særligt relevant i industrien, der konstant er på jagt efter effektiviseringsgevinster:

- Det er vores opfattelse, at mange danske industrivirksomheder før krisen havde et fast momentum af investeringer. Sådan er det ikke længere. De enkelte investeringsprojekter bliver målt og vejet, og industrivirksomheder er mere selektive og går efter de investeringsprojekter, der giver den største produktivitetsforøgelse. Her har vi nogle meget interessante koncepter at tilbyde, hvor investeringen tjenes hjem på meget kort tid i form af besparelser. Det kan være produktionsforbedringer, energibesparelser, reduktion af spild, højere oppetid med videre, pointerer Jens Frost Mikkelsen.

Udrulning af de mange koncepter kræver et højt kompetenceniveau hos medarbejderne, og derfor har Intego øget sine interne udviklings- og uddannelsesaktiviteter betydeligt ligesom Intego har haft øget fokus på anvendelse at IT-værktøjer for at optimere sagsgennemførelsen til gavn for både kunder og virksomhed.

Der har i det forgangne regnskabsår, der løber til og med 30. september 2015, også været fokus på en forbedring af cashflow. Sidste år bidrog driften med et positivt cashflow på 10 millioner kroner. Dette tal er i år steget til 26,5 millioner kroner, og fratrukket de løbende investerings- og finansieringsaktiviteter på 5,2 millioner kroner giver det en forbedret likviditet i regnskabsperioden på ikke mindre end 21,3 millioner kroner. Det vurderes af ledelsen som yderst tilfredsstillende.

Og der er flere positive tal på vej. For det kommende regnskabsår forventer Jens Frost Mikkelsen en organisk vækst på både top- og bundlinje på yderligere 5-10 procent. Det betyder, at Intego skal tage yderligere markedsandele, idet markedet for el-tekniske løsninger ifølge brancheorganisationen Tekniq er faldende eller i bedste fald stagnerende. Udover den organiske vækst er Intego også fortsat interesseret i opkøbsemner, hvis geografi og kompetencer er de rette.

- I 2015/16 vil vi fortsat have fokus på udvikling af kerneforretningen og investering i nye værdiskabende koncepter. Vi har et solidt fundament at vækste ud fra, og vi vil fortsat udvikle os i tæt partnerskab med kunderne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125