23948sdkhjf

Affaldet får sin egen ’metro’ i Odense

Byråd sætter gang i udviklingen af underjordisk affaldsanlæg i nyt byområde.
Odense forandrer sig hastigt i disse år, hvor den tidligere trafikale hovedåre, Thomas B. Thriges Gade, omdannes til nyt byområde.

Hertil kommer nye boligområder på og omkring Opus-grunden og Coop-grunden, og det skaber behov for at nytænke infrastrukturen i det centrale Odense.

Som led i dette arbejde har byrådet onsdag besluttet at igangsætte udviklingen af et underjordisk affaldsanlæg. Det skriver Byens Ejendom.

De nye byudviklingsområder skal sammen med havnen kobles på et fælles affaldsug med en underjordisk rækkevidde på to kilometer. Systemet vil fungere således, at affald suges fra indkast i bebyggelsen via et underjordisk rør til lukkede containere i en terminalbygning, som netop nu er under opførelse i Enggade.

Ifølge Byens Ejendom er der tale om en investering på 73 millioner kroner, og etableringen går i gang allerede til foråret, sideløbende med anlægsarbejderne for Odenses letbaneprojekt.

I Københavns fik man centralt affaldssug i Nyhavn i 1996, og siden fulgte Sydhavnen og Sluseholmen. Ifølge Byens Ejendom planlægger Københavns Kommune at etablere en tilsvarende løsning i Nordhavnen, og også Aarhus er i gang med centralt affaldssug på havnen.

Link til artikel på Byens Ejendom
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096