23948sdkhjf

Sønderborg får støtte til ambitiøst kulturbyggeri

A.P. Møller Fonden giver millionstøtte til Multikulturhuset. Projektet til over 100 millioner indgår i Frank Gehrys masterplan.
Byrådet i Sønderborg Kommune afsatte sidste år 95,4 millioner kroner til et byggeriet af et nyt Multikulturhus, som i februar i år blev vundet af et team bestående af Aart Architects, Zeni Arkitekter, Alectia og Hoffmann.

Projektet har et samlet budget på 112,4 millioner kroner, og med 14,5 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden, er finansieringen nu næsten på plads.

- Multikulturhuset er en fantastisk spændende blanding af nyt og gammelt, men det er ikke nogen hemmelighed, at renoveringen af et over 100 år gammelt pakhus, der har stået tomt længe, og nu skal bringes op til topmoderne standard, ikke er en helt billig omgang. Derfor er jeg både glad og taknemmelig for, at A.P. Møller Fonden har vurderet, at vores projekt er så spændende og nytænkende, at man gerne vil gå ind og støtte det og være en del af det, siger formanden for Kultur-, Borger og Fritidsudvalget, Charlotte Riis Engelbrecht. (A).

Multikulturhuset skal efter planen stå færdigt ultimo 2017 og indgår i den masterplan for havnen, som arkitekten Frank Gehry tegnede i 2008.

Læs mere om projektet i artiklen: Top 10: Stjernearkitektens plan foldes ud

Når Multikulturhuset står færdig vil det blandt andet blive hjemsted for Sønderborg Bibliotek, Det Tyske Mindretals Bibliotek og Sønderjyllands Kunstskole.

I det hele taget ønsker Sønderborg Kommune, at inddrage så mange lokale attraktioner, aktører og iværksættere indenfor kunst, kultur og læring som muligt for at sikre nytænkning og dynamik i huset, og samtidig skabe øget opmærksomhed og vækst i lokalområdet.

- Multikulturhuset bliver en helt ny form for måde at bruge et bibliotek og en kunstskole på, og et sted, hvor man får en totaloplevelse, når man kommer som bruger. Og når en så stærk aktør som A.P. Møller Fonden vurderer, at det vi laver i Sønderborg er værd at støtte, så sender det også et signal ud til omverdenen om, at vi i Sønderborg tør tænke stort, og ikke bare tænke – vi gør noget ved det, forklarer næstformand i Kultur-, Borger og Fritidsudvalget, Karsten Schøn (V).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125