23948sdkhjf

Analyse: Energirenovering kan betale sig

Der er penge at hente – både her og nu og på længere sigt – hvis man energirenoverer sin ejendom, viser ny analyse.
Argumenterne for at energirenovere sin bolig står nærmest i kø. Helt åbenlyst får man her og nu en lavere energiregning, og for de fleste giver energirenoveringen også et bedre indeklima med mere stabile temperaturer og mindre kuldenedfald fra vinduer, vægge og lofter.

En ny analyse fra Copenhagen Economics leverer endnu et godt argument for energirenovering: Huset får nemlig en højere markedsværdi.

Dansk Byggeri har tidligere påvist sammenhængen mellem salgsværdi og placering på energimærkeskalaen, og direktør Michael H. Nielsen er godt tilfreds med, at det budskab nu forstærkes yderligere

- Det er prisværdigt, at Copenhagen Economics tager fat i en analyse af dette område. Vi har hermed en uafhængig vurdering af værdien af energirenovering, siger han.

Ifølge analysen vil en bolig på 100 kvadratmeter stige mellem 40.000 og 55.000 kroner i værdi for hvert trin, den er forbedret på energimærke skalaen. Selv når man tager højde for faktorer som energipriser, opførelsesår, geografi og ejendommens generelle vedligeholdelsesstand.

- Den nye grønne bolig-jobordning er en god mulighed, og udnytter man ordningen og tilskudsmulighederne fra energiselskaberne kan økonomien i et renoveringsprojekt blive fornuftig. Sammen med meget gunstige lånemuligheder, hvis der er friværdi i ejendommen, vil der i mange ejendomme være energiforbedringer at komme efter, som fra første dag giver penge i hånden til ejendommens ejer. Det får man i tilgift til det bedre indeklima og øget salgsværdi, siger Michael H. Nielsen.

Han gør samtidig opmærksom på, at Dansk Byggeris egen energianalyse peger på, at mange boligejere har en urealistisk forestilling om den energimæssige tilstand af deres huse.

- Generelt er husene i en langt dårligere energimæssig forfatning, end husejerne går og tror. Med de nye tal er der ekstra god mening i at få en dygtig energikonsulent eller energivejleder ud og pege på de mest rentable og komfortskabende energiforbedringer, og så få dem sat i gang. Det luner både i stuen og i tegnebogen – uanset om du bliver boende eller skal sælge, siger Michael H. Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11