23948sdkhjf

Her finder du byggeprojekter for 59 milliarder

Nyt website skal matche udbud og efterspørgsel på de største byggeprojekter.
Historisk mange store byggeprojekter af supersygehuse, universiteter og boliger betyder, at bygherrer i Danmark kan have problemer med at finde egnede entreprenører, der er store nok til at løfte opgaven og samtidig har plads i ordrebøgerne.

Det konkluderede Bygherreforeningen i en undersøgelse i sommeren 2014, og det er baggrunden for, at Byggepipeline.dk nu har set dagens lys.

Byggepipeline.dk giver et overblik over nuværende og kommende store byggeprojekter i Danmark i størrelsesordenen fra 50 mio. kroner og op til flere milliarder.

- Bygherrerne har fremover mulighed for at udbyde projekter på strategiske tidspunkter, hvor der er færre opgaver i udsigt. Ved at synliggøre det samlede volumen af byggeopgaver vil vi forhåbentlig også kunne tiltrække udenlandske entreprenørfirmaer, der hidtil generelt har været tilbageholdende med at byde på danske opgaver, siger Henrik L. Bang, direktør i Bygherreforeningen, der står bag hjemmesiden sammen med Byggefakta, Bygningsstyrelsen og Realdania.

Som en af Danmarks største bygherrer i Danmark har Bygningsstyrelsen deltaget i udviklingen. Direktør Gyrite Saltorp er også af den opfattelse, at den nye oversigt vil skabe større gennemsigtighed på markedet:

- Nu får bygherrer, der er på vej med et stort udbud, mulighed for at se om deres projekt udbydes samtidig med andre store projekter, hvilket kan gøre det vanskeligere at få gode bud fra entreprenørerne. Samtidig kan entreprenørerne forhåbentlig bruge oversigten til at få større overblik over, hvordan markedet forventes at blive de kommende år, siger hun.

Byggepipeline.dk vil blive opdateret fire gange årligt og rummer aktuelt kommende byggeprojekter til en værdi af 59 mia. kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11