23948sdkhjf

Tre nye idrætshaller med i særlig indsats

Hver hal kan få op til 10 millioner kroner i støtte, hvis de udvikles til moderne bud på en ny idrætshal.
27 ansøgere meldte sig, da Lokale og Anlægsfonden i efteråret inviterede kommende bygherrer til at deltage i indsatsen ”Nye tider – Nye haller”.

Der er nu valgt tre projekter – i Karlslunde, Slagelse og Høng – som i samarbejde med fonden skal udvikles og kvalificeres yderligere. Hvert af projekterne kan få op til 10 mio. kr. i etableringsstøtte, hvis de når det forventede kvalitetsniveau i løbet af udviklingsprocessen.

Formålet med indsatsen er at skabe eksempler på, hvordan nye idrætshaller kan opføres og indrettes, så de tilpasses nutidens idræt- og fritidsaktiviteter.

De tre projekter er valgt, da de minder nok om hinanden til at kunne indgå i et samarbejde i den særlige fælles udviklingsproces – men også er så forskellige, at de hver for sig kan blive enestående bud på nye tiders nye idrætshal.

- Vi har valgt tre projekter, der både rummer stærke selvstændige kvaliteter og samtidig kan indgå i et meningsfyldt samarbejde om fælles udvikling af de tre projektidéer. Mange af de resterende 24 projekter forventer vi at arbejde videre med i andre forløb, hvor de kan udvikles til at blive andre moderne bud på nye idrætshaller, Laura Munch, udviklingskonsulent og projektleder for indsatsen ”Nye tider – Nye haller”

De tre projekter

Velfærds- og væksthus for idræt i Karlslunde i Greve Kommune
Greve Kommune lægger vægt på at opføre en ny idrætshal ved Strandskolen i Karlslunde, som kan rumme de mange selvorganiserede idrætsudøvere, der ikke er aktive i foreninger, samtidig med, at foreningslivet også kan udvikle sig yderligere i den nye facilitet.

Projektet vil derfor både rette sig mod de traditionelle idrætsgrene og mod parkour, crossfit, skatere og dansere. Der er også tænkt i nye brugergrupper i musik og billedkunst og i aktivt udeliv, da hallen kan blive et støttepunkt for de mange brugere af kystens tilbud. Den nære beliggenhed ved kysten tænkes indarbejdet i det arkitektoniske udtryk.

Det forventes, at bygningskomplekset vil åbne sig ud i det grønne område på Strandskolens matrikel, med forbindelse til det grønne skov- og moseområde, der ligger i tilknytning til Strandskolen. Området er i dag udlagt til boldbaner, men bruges ikke af Strandskolen, der i stedet bruger banerne hos Karlslunde Idræts Forening på nabomatriklen.

Forventet størrelse: Ca. 2.000 m²
Forventet anlægsbudget: Ca. 30 mio. kr.

Fysisk og åndelig udvikling i nye rammer i Slagelse
Den nye idrætshal i Slagelse foreslås opført som en del af et nyt campusområde for studerende, der etableres centralt i byen. Idrætshallen bliver dermed et sted, hvor studerende kan være aktive både i undervisningen og i fritiden. Samtidig skal det være en idrætshal, der er åben for alle borgere i Slagelse. Idrætshallen skal være et sted, der inspirerer til bevægelsesglæde, leg og læring for både krop og sind. Hallen indrettes til udvikling af motorik, bevægelse, forskellige boldspil – både de traditionelle og de lidt nyere som fx floorball – gadeidræt. Men også til yoga og dans.

Slagelse Kommune har en vision om at etablere et campusområde langs den sydlige del af jernbanen ved Sdr. Stationsvej. Arealet er på i alt 16.444 m². I begyndelsen af 2016 påbegyndes udarbejdelse af lokalplan for campusgrunden og den nye bro over jernbanen. Det forventes lokalt, at hallen skal indrettes så landskabet udenfor griber ind i hallen, så den bliver synlig for de mange tusinde rejsende, der hver dag benytter togstation og busstation.

Forventet størrelse: Ca. 2.000 m²
Forventet anlægsbudget: Ca. 35 mio. kr.

Kultur- og bevægelsespark i Høng i Kalundborg Kommune
Projektet i Høng skal være meget mere end en idrætshal. Det skal være et lokalt samlingspunkt, hvor folk slet ikke kan lade være med at komme. Det skal være en drivkraft for Høng, der skal være med til at gøre byen til et attraktivt sted at bo.

Hallen skal indgå i et stærkt samspil med udeaktiviteter både i foreningslivet og for de selvorganiserede. Samtidig skal kultur- og bevægelsesparken blive et socialt samlingssted, som brugerne har lyst til at benytte også når de ikke er aktive. Der bliver plads til de traditionelle idrætsaktiviteter, men der bliver også lagt stor vægt på faciliteter til kampsport og alt det, der ikke direkte handler om aktiv idræt. Som fx café, sociale opholdsmuligheder, musik, teater, foredrag, foreningsmøder og behandlingsmuligheder som fysioterapi.

Faciliteten skal etableres i et større idrætsområde ved Rosenvænget Det nye byggeri skal derfor indgå i en sammenhæng med det eksisterende område, men med ambition om at være nyskabende, visionært og funktionelt og tilpasset områdets identitet. Med sin placering kommer anlægget til at skabe sammenhæng mellem idrætsområdet og bymidten i Høng.

Forventet størrelse: Ca. 3.000 m²
Forventet anlægsbudget: Ca. 45 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11