Østjyske håndværkere er blevet grå i toppen
Hver fjerde håndværker i Østjylland er over 50 år. Det er en udfordring, fordi antallet af unge samtidig falder.
- Der er simpelthen for få unge mennesker i bygge- og anlægsbranchen, mens vi er for mange, der er begyndt at blive grå i toppen. Det giver os en udfordring, særligt nu hvor der begynder at komme gang i hjulene igen, og vi derfor får brug for mere arbejdskraft, siger formand for Dansk Byggeri Østjylland, Michael Ancher.
Heldigvis er Østjylland et af de steder i landet, hvor der er forholdsvis store ungdomsårgange. Ifølge tal fra Danmarks Statistik er der omkring 182.000 unge mellem 15 og 30 år.
- Øvelsen går nu ud på, at vi skal have flere unge til at se fremtidsmulighederne i at tage en erhvervsuddannelse. Og det er ikke kun de unge, som skal overbevises, det skal deres forældre også, fordi de også har en stor indflydelse på, om de unge vælger gymnasiet eller en erhvervsfaglig uddannelse, siger Michael Ancher og opfordrer alle folkeskolerne til at tage til DM i Skills i Fredericia til februar.
De nye adgangskrav på erhvervsskolerne er med til at sikre, at dem der vil have en erhvervsuddannelse både skal have færdighederne i orden og lysten til at lære.
- Det er første skridt på vejen til at gøre en uddannelse attraktiv. Men det er et langt sejt træk, for det dårlige image som skraldespand, kan erhvervsskolerne ikke bare sådan lige ryste af sig. Men jeg håber, at mange unge og deres forældre også ser de store nye byggeprojekter, der hele tiden skyder op i Aarhus og omegn. Det er jo gode eksempler på, hvilke store ting man kan være med til at skabe med en erhvervsuddannelse, siger Michael Ancher.