23948sdkhjf

JUUL | FROST Arkitekter vinder 2. plads i Slovenien

JUUL | FROST Arkitekter har vundet en 2. plads i en åben international masterplankonkurrence for udviklingen af det 227 ha store Partnership Šmartinska område i Sloveniens hovedstad, Ljubljana.
"PARTNERSHIP ŠMARTINSKA - at skabe sammenhæng: fra det spredte til det samlede" er titlen på JUUL | FROST Arkitekters masterplanforslag for udviklingen af Partnership Šmartinska. Konkurrenceforslaget har netop vundet en delt 2. plads. I dag er det 227 hektar store område karakteriseret af en række adskilte og monofunktionelle zoner, der fungerer som autonome bydele. Målsætningen med tegnestuens forslag har været at skabe et levende, intensivt, sammenhængende og multifunktionelt område med et stærkt bæredygtigt fokus.

Forslaget inddeler Partnership Šmartinska i fire zoner, der hver især er centreret om en identitetsskabende urban hub; Kulturhuben, den grønne/rekreative hub, business huben samt markedet skaber rammerne for de respektive områders programmeringer. For at skabe overordnet sammenhæng og en helhedsorienteret løsning bliver de fire zoner kædet sammen af en ny forbindelsesvej.

Dommerkomitéen fremhæver blandt andet forslagets bæredygtige aspekter:
From the aspect of healthy human environment and environment-friendliness, the scheme is well planed. (...) Because of the innovative method, which, more than the other proposals, focuses more on issues of content and arrangements of specific micro-places the evaluation commission awarded this proposal the reduced equal second prize.

- Vi er meget glade for, at vores planlægningsmæssige og bæredygtige idéer vækker international genklang. For os står intet byrum alene, men får netop betydning qua den kontekst, som det befinder sig i. Ved at inddele det 227 ha store område i zoner med forskellige og blandede funktioner, tilfører vi det enkelte delområde en særlig identitet. Når vi så samtidig kæder zonerne sammen, bliver resultatet et samlet og multifunktionelt område, forklarer Helle Juul, der er partner hos JUUL | FROST Arkitekter og har stået i spidsen for konkurrencen.

- Vores engagement i Slovenien er en integreret del af vores udlandsstrategi: Sidste år vandt vi en stor konkurrence i Tyskland, hvor vi nu opfører boliger, erhverv og plejeboliger, og i Sverige arbejder vi på en række bolig- og erhvervsprojekter. Slovenien er det tredje ben i vores udlandsstrategi og udover vores præmiering i denne konkurrence, har vi indledt et strategisk samarbejde med lokale partnere, og til september åbner vi en udstilling i Ljubljana med vores projekter, afslutter Helle Juul.

Fakta
Projekt: 2. præmie i international, åben masterplankonkurrence
Klient: Ljubljana by + Partnere
Periode: 2008
Areal: 227 ha
Status: delt 2. plads

Kilde: JUUL | FROST Arkitekter

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078