23948sdkhjf

Nyt lovkrav skal sikre større sikkerhed

Danskerne kan se frem til mere sikkerhed - både i hjemmet og på arbejdet. Senest pr. 1. juli 2008 skal alle bygninger i Danmark nemlig have installeret en HPFI- eller HFI-afbryder – det er dog langt fra alle, der endnu har orden i sagerne.
Fejlstrømsafbrydere – bedre kendt som HFI- eller HPFI-afbrydere – kan forhindre, at du får stød, hvis der opstår en fejl i en el-installation eller i et tilsluttet apparat. Ifølge det nye lovkrav skal alle bygninger – boliger som erhvervsbygninger – have installeret en HPFI- eller HFI-afbryder.

Hos Novo Nordisk i Hillerød kan man trygt læne sig tilbage og slappe af. Her er man nemlig forberedt på det nye lovkrav, og har allerede foretaget et gennemgribende arbejde med installation af nye afbrydere - der naturligvis lever op til de nye lovkrav.

HPFI-anlægget hos Novo Nordisk er monteret af Lindpro i Hillerød. Søren Duevang, der er afdelingsleder i Lindpros afdeling i Hillerød opfordrer, alle virksomheder, der endnu ikke lever op til de nye lovkrav til at følge i fodsporene på Novo Nordisk og få styr på sagerne.

- Sikkerhedsstyrelsen anslår at 10 % af alle el-installationer er ulovlige, og der er god grund til at tage det alvorlig, for en afbryder, der virker, kan nemlig i sidste instans redde liv, hvis der opstår en fejl i elektriske apparater, fortæller Søren Duevang.

Fakta
HFI betyder Højfølsom Fejlstrøms afbryder, I står for strøm.
HPFI betyder Højfølsom Pulserende Fejlstrøms afbryder, I står for strøm.

Kilde: Lindpro

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.085