23948sdkhjf

Sønderjysk "VVS-konge" fylder rundt

Det fejres med reception, når direktør Henry Bjerg fra Gråsten fylder 50 år lørdag.
Direktør Henry Bjerg, Munkemøllevej 6, Gråsten, fylder 50 år, lørdag den 28. november.

For 10 år siden brugte flere medier betegnelsen ”Den sønderjyske vvs-konge” om direktør Henry Bjerg. Det skete efter han gennem opkøb af blandt andet Padborg-virksomheden Kückelhan havde fordoblet størrelsen af sin forretning til en omsætning på 45 mio.kr. med knap 50 medarbejdere.

Lørdag den 28. november fejrer han rund fødselsdag, når han fylder 50.

I 2011 solgte han forretningen, Vestergade Smede & VVS i Haderslev, og blev produktionschef i et miljøfirma. Men helt holde sig i ro, og nyde tilværelsen i hjemmet ved Flensborg Fjord, kunne han ikke, da han fik mulighed for at overtage konkursboet efter Haderslev-virksomheden L.A. Jessen. På den måde fik han, som autoriseret gas- og vandmester, atter kontakt til en branche, der gang på gang nyder godt af hans innovative tankegang.

Målet var ikke at genskabe en stor vvs-virksomhed, men til gengæld forsøge at gå nye veje, finde de interessante projekter, tage ansvar og sammensætte det rigtige hold af specialister, så kunden får det ønskede projekt leveret til tiden og i den rigtige kvalitet. Entrepriseprojektstyringen løser han i firmaet Henry Bjerg A/S. Det har én medarbejder – Henry Bjerg – men til gengæld beskæftiger virksomheden på lejebasis et antal nøje udvalgte håndværkere.

Det er evnen til nytænkning, der gør, at det er naturligt at finde Henry Bjerg blandt initiativtagerne til et helt nyt servicekoncept i VVS-branchen.

Kompleksiteten i de løsninger VVS-installatørerne skal servicere er omfattende og det er omkostningstungt for den enkelte at leve op til alle leverandørernes certificeringskrav. Derfor vil firmaet Lygas Energiteknik Vest nu overtage installatørernes serviceforpligtigelser, men installatøren har fortsat kundekontakten, fordi han bliver aktionær i det nye selskab. Konceptet er en fordel for både VVS branchens aktører og forbrugerne, der er sikre på, at det er en specialist, der udfører de løbende serviceopgaver på alt fra biobrændselsanlæg til jord- og solvarmesystemer og olie- og naturgasfyr.

Verden efterlyser specialister, siger Henry Bjerg om initiativet, der sikrer, at den enkelte installatør kun skal koncentrere sig om det han er bedst til. Selv er Henry Bjerg energivejleder og den indtil nu eneste Bedre Boligrådgiver i Aabenraa og Sønderborg kommuner udpeget af Energistyrelsen.

Henry Bjergs evner og talent udnyttes også i foreningsregi. Han er i dag regionens repræsentant i Håndværksrådets repræsentantskab og med i bestyrelsen for Gråsten Håndværkerforening. Tidligere har han været formand for UdviklingsCenterHaderslev UCH, med i bestyrelsen for Sønderborg Erhvervs-og Turistudvikling SET, og formand for Haderslev Håndværker- og Industriforening. Lige om hjørnet, den 1. juli 2016 venter posten som præsident for Gråsten Rotary Klub.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11