23948sdkhjf

Vigtig balance i ny CSR-handlingsplan fra regeringen

Regeringen har netop offentliggjort en handlingsplan til fremme af virksomheders samfundsansvar og har dermed skabt en politisk ramme for virksomhedernes arbejde med corporate social responsibility, i daglig tale CSR.
Et væsentlig nyt element i handlingsplanen er, at det nu skal gøres lovpligtigt for de 1000 største virksomheder at rapportere om deres samfundsengagement i ledelsesberetningen i årsrapporten. Handlingsplanen understreger, at rapporteringskravet ikke betyder, at regeringen vil blande sig i virksomhedernes konkrete forretnings- og ledelsesstrategi.

- Vi ser det som et positivt initiativ, at regeringen nu vælger at støtte op om virksomhedernes arbejde gennem en systematisk handlingsplan. For DI er det vigtigt at fastholde regeringen på den rette balance omkring rapporteringskravet. Virksomhederne har brug for at kunne tilpasse rapporteringen til deres relevante stakeholders og specifikke sektorer. Hvis ikke fleksibiliteten sikres, risikerer de nye rapporteringskrav at føre til en uønsket ensretning og blive en administrativ byrde for virksomhederne, siger direktør i DI, Tine Roed.

- DI har gennem de seneste år oplevet stærkt stigende forventninger til virksomhedernes samfundsengagement, ikke mindst i forhold til sociale og miljømæssige problemstillinger. DI har derfor udarbejdet flere værktøjer, der skal hjælpe virksomhederne med at håndtere de nye markedskrav. Det gælder alt fra konferencer til specifikke vejledninger om leverandørstyring og korruptionsbekæmpelse, siger Tine Roed.

Desuden tilsluttede DI sig allerede i 2001 FN's Global Compact, et partnerskab mellem FN og det internationale erhvervsliv, der tager udgangspunkt i FN's arbejde med menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljørettigheder og antikorruption. DI har siden 2007 været nordisk kontakt punkt for Global Compact samarbejdet.

Kilde: Dansk Industri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094