23948sdkhjf

Spæncom hæver forventningerne

Spæncom har i perioden 1. juli 2007 til 14. maj 2008 haft et højt aktivitetsniveau, tilfredsstillende ordreindgang, god omsætning og indtjening. Baseret på den høje ordrebeholdning er det forventningen, at selskabet fortsat vil have en tilfredsstillende kapacitetsudnyttelse og indtjening i resten af regnskabsåret.
I overensstemmelse med reglerne for børsnoterede selskabers afgivelse af periodemeddelelser, aflægger Spæncom A/S hermed periodemeddelelse pr. 14. maj 2008 for perioden fra regnskabsårets begyndelse pr. 1/7-2007 til 14/5-2008.

Selskabet har i perioden set et fortsat højt aktivitetsniveau såvel som en tilfredsstillende ordreindgang. Den reducerede ordreindgang fra boligprojekter er hidtil blevet kompenseret med ordrer fra andre segmenter, selvom udsigterne for den danske økonomi nu er mindre positive. Således har selskabet indgået ordrer på leverancer til Tivoli Congress Center samt en række andre projekter, således at koncernens ordrebeholdning stadig er særdeles god.

Selskabets nye fabrik i Vemmelev er ibrugtaget i perioden, men dog senere end forudsat og med højere omkostninger end forventet. Trods dette har det fortsat høje aktivitetsniveau dog bevirket, at såvel omsætning som indtjening har været bedre end forventet. Omsætningen i perioden fra regnskabsårets begyndelse pr. 1/7-2007 og til 31/3-2008 har udgjort 660 mio. kr., og har givet et resultat før finansielle poster (EBIT) på 93 mio. kr.

Baseret på den høje ordrebeholdning er det forventningen, at selskabet fortsat vil have en tilfredsstillende kapacitetsudnyttelse og indtjening i resten af regnskabsåret - selvom selskabet oplever betydelige prisstigninger på råvarer, herunder særligt på stål. På denne baggrund har selskabet revurderet forventningen til resultatet for indeværende regnskabsår, således at der nu forventes en omsætning i størrelsesorden 875 mio. kr. og et resultat før finansielle poster (EBIT) i omegnen af 120 mio. kr.

Kilde: Spæncom

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109