23948sdkhjf

H+H mere værd end antaget

H+H største konkurrent Xella er sat til salg og de mange købstilbud indikerer, at H+H er mere værd end antaget. Familiedominans og –stridigheder hæmmer aktierne hos porebetonkoncernen.
Værdien af betonkoncernen H+H International er muligvis højer,e end børskursen afspejler. Købstilbud på konkurrenten Xella indikerer, at H+H er 1 mia. kr. mere værd, men ejerstrukturen, hvor to grene af familien sidder på al magten, er hæmmende for aktien, lyder det fra eksperter.

H+Hs største konkurrent, tyske Xella, er sat til salg af Haniel-koncernen og ifølge dagbladet Børsen er der blevet budt godt 18 mia. kr. Denne værdifastsættelse betyder, at den danske betonkoncern er 2,8 mia. kr. værd, hvilket er 60% højere end den aktuelle børskurs.

Blandt analytikere hersker der uenighed om, hvorvidt H+Hs aktie er dyr eller billig, men man er dog enige om, at ejerstrukturen i H+H er hæmmende for koncernen, der på trods af en børsnotering, er familieejet. Efterkommerne af stifter Henrik Henriksen sidder på alle A- og B-aktier.

Analytiker Daniel Patterson, Danske Markets Equities, mener, at koncernens værdi ville stige, hvis de to familier trak sig ud af spillet.

- Hvis man droppede låsemekanismerne, ville markedsværdien stige. Der ville opstå en mulighed for overtagelse, som ikke eksisterer i dag, og der ville meget hurtigt komme bud på virksomheden, vurderer Daniel Patterson, der dog ikke opfatter det som sandsynligt, at stifterfamilierne vil droppe A- og B-aktierne.

Også Ld Equity, der ejer 8% af H+H, mener, at man ville vinde ved en omlægning til en aktieklasse.

Kresten Bergsøe, der står i spidsen for den ene familieenklave, vil ikke lægge om, da han mener, at A- og B-strukturen er en garanti for, at H+H kan bestemme selv.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094