23948sdkhjf

131 ungdomsboliger får standsningsforbud

Bygherre i klemme mellem Københavns Kommune og klagenævn.
Der har været meget modstand mod det endnu ufærdige byggeri af 131 ungdomsboliger på Provstevej 5 i Københavns Nordvestkvarter, som nu har fået standsningspåbud af kommunens Teknik- og Miljøforvaltning.

Det skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Grunden, som er ejet af KNH Gruppen A/S, har tidligere været brugt som park af. Områdets beboere ønsker at bibeholde det grønne areal og har gjort indsigelser mod de dispensationer fra lokalplanen, som har været nødvendige for at opnå byggetilladelse og dermed gennemføre byggeriet.

Natur- og Miljøklagenævnet har efterfølgende afgjort, at Københavns Kommune ikke har haft hjemmel til at give dispensation fra friarealsprocenten, da det er i strid med lokalplanens principper. Den afgørelse er Teknik- og Miljøforvaltningen uenig i og vil have sagen genoptaget.

Men indtil da har kommunen pligt til at lovliggøre byggeriet, og det skal derfor nu drøftes, hvad der skal ske for at nå derhen. Derfor er byggeriet på pause.

- Vi er rigtigt kede af, at vi er i den her situation, siger Peter Grubert, bestyrelsesformand i KNH Gruppen A/S og understreger, at man håber på en hurtig afklaring:

- Hvad der hurtigst muligt bringer os videre, ser vi som en interesse, vi har til fælles med de studerende, siger han.

Læs hele artiklen på Licitationen - Byggeriets Dagblad

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078