23948sdkhjf

Wicotec Kirkebjerg udvider forretningen

Teknikentreprenøren bliver den blot anden leverandør af vandtågeanlæg på det danske marked. Første store projekt er allerede under udførelse.
Wicotec Kirkebjerg har en lang tradition inden for projektering og udførelse af traditionelle, vandbaserede sprinklerinstallationer.

Gennem en aftale med tyske Fogtec Brandschutz udvider den landsdækkende teknikentreprenør nu paletten og bliver leverandør af Fogtecs højtryksbaserede vandtågeanlæg til det danske marked.

- I takt med firmaets vækst og udvikling har det været nærliggende at kigge på nye markeder og udvidelser inden for brandslukningsinstallationer, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Wicotec Kirkebjerg er allerede i gang med at installere de første vandtågeanlæg. Det sker i Skejby ved Aarhus, hvor virksomheden arbejder som teknikentreprenør på byggeriet af det 51.000 kvadratmeter store psykiatriske hospital, der opføres i tilknytning til Det Nye Universitetshospital (DNU).

Aftalen med Fogtec Brandschutz gør Wicotec Kirkebjerg til den blot anden leverandør af højtryksbaserede vandtågeanlæg. I forvejen tilbyder Kemp & Lauritzen et tilsvarende produkt.

Højtryksvandtåge slutter sig til rækken af vandbaserede slukningssystemer og indeholder den nyeste teknologi inden for området. Ifølge Wicotec Kirkebjerg rummer højtryksbaserede vandtågeanlæg derfor en række åbenlyse fordele sammenlignet med traditionelle anlæg.

Først og fremmest fylder installationerne mindre, hvilket giver større frihed for arkitekten og i projekteringen. Desuden anvender vandtågeanlæg langt mindre vand og kræver derfor en vandforsyning end et traditionelt sprinkleranlæg. Endvidere besidder vandtåge en kølende effekt og evne til at fortrænge ilt, hvilket er effektivt i forhold til begrænsning af brandspredning samt slukning. Højtryks-systemer er udelukkende fremstillet i rustfrit stål, hvilket stiller særlige krav til blandt andet renlighed omkring udførelsen og omgivelserne, de udføres i.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11