23948sdkhjf

To milliarder i ordrebogen på tre måneder

MT Højgaard kom stærkt igennem årets tredje kvartal, og det kan nu også aflæses på bundlinjen.
For præcis et år siden kunne MT Højgaard, målt på driften, fremvise sit bedste kvartalsresultat i fem år. Men gamle offshore-sager trak voldsomt ned, og facit på bundlinjen var et underskud på 140 mio. kr. før skat.

I år ser det anderledes positivt ud. Trods et fald i omsætningen fra 1.717 til 1.532 mio. kr. kan MT Højgaard fremvise et kvartalsresultat på 334 mio. kr. før skat, og samlet set har koncernen et overskud på 482 mio. kr. i årets første ni måneder. Det er en forbedring på hele 800 mio. kr. sammenlignet med samme tidspunkt sidste år.

Koncernen fik nye ordrer for mere end 2 mia. kr. i tredje kvartal, og ordrebeholdningen voksede til over 7 mia. kr. Yderligere ordrer for 2,7 mia. kr. var vundet, men ikke kontraheret endeligt ved kvartalsskiftet. Til sammenligning udgjorde ordrebeholdningen 6,7 mia. kr. for et år siden.

- Flere og flere kunder ønsker at inddrage og udnytte vores viden og erfaring allerede, når et projekt defineres. De ønsker at få forskellige muligheder belyst med tid, kvalitet, visualiseringer og beregninger, inden de vælger en løsning. Det giver klarhed om økonomien for alle parter, og det forbedrer produktiviteten mærkbart. Både i det enkelte projekt og inden for hvert af koncernens forretningsområder og virksomheder, siger adm. koncerndirektør Torben Biilmann.

Koncernens ledelse fastholder forventningen om at nå et driftsresultat på 325-375 mio. kr. i 2015, svarende til en driftsmargin før særlige poster på omkring 5 %. Resultatet forventes opnået på grundlag af en omsætning på 6,5-7,0 mia. kr. (tidligere forventet omkring 7 mia. kr.). Særlige poster forventes at udgøre 195 mio. kr.

Forventningen om en driftsmargin på 5 % også i 2016 fastholdes ligeledes.

Link til kvartalsrapport
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11