23948sdkhjf

Ivan Jakobsen skal udvide Thyborøn Havn

Struer-entreprenøren om at anlægge en 180 meter lang sværgodskaj.
Thyborøn Havn har i dag underskrevet kontrakten med entreprenørvirksomheden Ivan Jakobsen a/s fra Struer om at anlægge en 180 meter lang sværgodskaj på Sydhavns-området. Arbejdet påbegyndes straks og forventes færdig til september 2016.

- Anlæggelse af offshorekajen er en strategisk vigtig beslutning, som vi forventer os meget af i de kommende år. Vi har lidt mere end 10 hektar ubenyttet havneareal i Sydhavnsområdet, som vi ikke kan udnytte før vi har en kaj, hvor godset kan lastes og losses, siger havnedirektør Jesper Holt Jensen.

Med den nye offshorekaj, som får en bæreevne på 20 tons pr. kvadratmeter, har Thyborøn Havn nu mulighed for at service de kommende kystnære vindmølleparker med udskibning af kabler, fundamenter, mølledele og den efterfølgende service.

Kajen bliver 180 meter lang og er forberedt til 10 meters vanddybde. I første omgang uddybes til 9 meters vanddybde, idet den sidste meters uddybning venter til, der kommer 10 meters dybde igennem Thyborøn Kanal. Det 10 hektar store område bag kajen klargøres med køreveje, kloakering, lys, strøm mv. og udvikles løbende efter behov og projekter med belægning, pakhuse osv.

Havnen har nu gang i to store anlægsprojekter; havnebassinet til flydedokken og offshorekajen til henholdsvis cirka 30 og cirka 40 millioner kroner.

- Vi er glade for at licitationen holdt sig inden for det budgetterede, hvor vi kan se, at Thyborøn Havns placering på Vestkysten men alligevel beskyttet inde i Limfjorden giver gode forhold for at udvikle havneinfrastruktur, hvor man får meget for pengene, siger Jesper Holt Jensen

Det er ikke første gang, at Ivan Jakobsen a/s arbejder for Thyborøn Havn. Tidligere på året stod virksomheden således for at opgradere 150 meter kajanlæg på Nordsøkaj.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127