23948sdkhjf

LED-design i Københavns Lufthavn

LEDlight Danmark har leveret 255 armaturer til udbygningen af Finger C.
Et helt særligt panelarmatur til LED-belysning er blevet designet til opførelsen af den nye udbygning til Københavns Lufthavn. Den såkaldte Finger C, som betjener større fly på lange ruter og som for nylíg stod færdig for en kvart milliard kroner.

Navnet på armaturet er T-Lon og er udviklet af LEDlight Danmark. Opdraget fra arkitekten var at lave runde armaturer af gode materialer og med klassisk skandinavisk design som bygningen selv.

- Udgangspunktet var en anden af vores modeller, som vi redesignede på en række punkter, så den passede til de lidt specielle forhold i terminalen, siger Martin Jespersen fra LEDlight Danmark.

For eksempel løber alle kabelbakker hen over lamperne, så de kan kun hænge i fire wirer, hvor de normalt hænger i otte. Ved at lave rammerne i aluminium fik man vægten for hver lampe helt ned på 60 kg, og samtidig er det med til at give lamperne et let og elegant udtryk.

I alt 255 af de flade, runde armaturer hænger ned fra loftet i terminalen. Armaturerne er næsten to meter i diameter og hænger meget lavt i rummene. Derfor lyser de kun med omkring en ottendedek af deres maksimale ydeevne, og det stillede store krav til producenten.

Hver ”flyvende tallerken” består af 2500 dioder, der sidder ligesom pizzaslides, og det er vanvittigt svært at få så stor en lysflade til at lyse fuldstændig ensartet og uden skygger ved så lav lysstyrke.

- Det er ligesom version 2 af LED-armaturer, vi har nået med T-Lon, hvor design og godt lys går op i en højere enhed. Vi ser et meget stort potentiale i lampen, som vi allerede har solgt til flere andre steder, siger Martin Jespersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109