23948sdkhjf

MT Højgaard vinder i retten

Gammel offshore-sag er lukket, og MT Højgaard kan dermed indtægtsføre en hensættelse på 195 millioner kroner.
Supreme Court i London har afvist et ønske fra MT Højgaards modpart om en fornyet behandling af en gammel tvistsag. Tvisten kan dermed anses for endeligt afgjort.

Baggrunden for sagen er, at MT Højgaard i perioden 2007 til 2009 designede, fremstillede og installerede fundamenter til havvindmølleparken Robin Rigg på Skotlands vestkyst.

Efter ibrugtagningen blev der konstateret svagheder i betonsamlingerne – ifølge MT Højgaard som følge af fejl i den internationale standard, som var på daværende tidspunkt var gældende. Mølleparkens bygherre mente, at MT Højgaard var ansvarlig for problemerne og skulle betale erstatning. MT Højgaard afviste kravet med henvisning til, at koncernen havde fulgt den gældende standard som krævet af bygherren.

Court of Appeal gav allerede i april MT Højgaard medhold i, at koncernen ikke var ansvarlig over for bygherren. Med den nu opnåede endelige afgørelse af sagen kan MT Højgaard indtægtsføre den til sagen knyttede hensættelse på 195 millioner kroner, som vil indgå i regnskabet under ”Særlige poster”.

MT Højgaard offentliggør den 12. november 2015 sin tredjekvartalsrapport, hvor ledelsen vil redegøre for de økonomiske forventninger til resten af regnskabsåret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109