Socialt udsatte genbruger udtjente varmepumper
VVS-grossister og Grundfos samabejder om at genanvende de udtjente pumper, og det skaber job i beskyttede miljøer.
I samarbejde med en række af landet vvs-grossister indsamles udtjente Grundfos-pumper, som medarbejderne på flexværkstedet hos Grundfos Recycling tager sig af. Mere end 90 procent af materialerne i en gammel pumpe kan genanvendes.
Brian Sørensen, salgschef for Team Bygge & Anlæg i det danske salgsselskab Grundfos DK, har været med til at etablere samarbejdet med vvs-grossisterne om indsamling af gamle pumper til genanvendelse. Han er ikke i tvivl om, at det har stor værdi for medarbejderne i Grundfos Recycling, at de ser deres indsats omsat til noget, der er en indlysende god idé.
- Det er meningsfuldt arbejde, når man kan køre alle aluminiumskomponenterne direkte over til omsmeltning i vores eget støberi, når Stena afhenter al elektronik til viderebearbejdning og lastvognen afgår til jernstøberiet. Det er jo mere end 90 procent af den gamle pumpe, der får nyt liv, siger salgschefen, som har mødt stor velvilje for projektet fra grossistleddet.
- Mange vvs-installatører sørger sandsynligvis allerede for, at de gamle pumper ender som skrot, og med vores afregningspris på 2,50 kroner per kilo byder vi næppe på konkurrence til de eksisterende skrothandlere, siger Brian Sørensen.
- Men det glæder os, at så mange alligevel vælger at indlevere pumper til os via grossisterne. Det er med til at skabe gode jobs for nogle af vores udsatte medmennesker. På den måde kan CSR-politikken hos Grundfos blive til fordel for hele branchen.
Allerede i 1968 startede Grundfos-stifteren Poul Due Jensen et beskyttet værksted på fabrikken, der var det første af sin slags i Danmark. I dag har Grundfos i Danmark seks afdelinger for medarbejdere, som arbejder på fleksible vilkår.
Artiklen er en del af temaet CSR.