23948sdkhjf

Op mod 800 Domea-boliger i København

I samarbejde med Rambøll og FB Gruppen skal der opføres bæredygtige type-etagehuse med boliger til hundredevis af københavnere.
Københavns Kommune vil have flere billige boliger, og Borgerrepræsentationen vedtog i marts 2015, at der skal bygges 2.500 boliger de kommende år.

Teknik og Miljøudvalget valgte derfor i denne uge at indgå tre partnerskaber med almene boligorganisationer, herunder Domea, som alene skal bygge op mod 800 boliger efter et nyt koncept med både ejerboliger, andelsboliger og almene lejeboliger i samme bebyggelse.

Det bliver hurtigere at bygge
Domea har optimeret byggeprocessen og forkortet byggeperioden med et år - fra 30 til 18 måneder. Ifølge administrerende direktør Thomas Holluf Nielsen er forklaringen, at Domea har udviklet et koncept med et bæredygtigt type-etagehus.

Det er et modulopbygget råhus i betonelementer, som kan udføres hurtigt og billigt. Facader og materialer kan varieres efter, hvor der bygges. Taget kan bruges til dyrkning, væksthuse, fællesarealer eller tagboliger.

- Almene boliger er jo non profit og skal sikre, at den brede befolkning også har råd til at bo i attraktiv arkitektur og boliger af høj kvalitet. Derfor har vi skabt en ny effektiviseret model for ejendomsdrift, der sikrer op til 25 procent besparelser på ren- og vedligehold af bygninger og områder. Disse besparelser medvirker til en husleje, der er 10 procent lavere sammenholdt med gennemsnittet i København Kommune, siger Thomas Holluf Nielsen.

Der tænkes nyt
Domea samarbejder med Rambøll, FB Gruppen og NT Advokater om konceptet, som yderligere rummer et såkaldt eværdibaseret program, hvor der investeres i at nytænke den almene bolig og sikre de almene boligers konkurrenceevne på det københavnske boligmarked, fx inden for nye boformer (bofællesskaber, bo-hoteller mm.) og dele-økonomi (biler, indkøb mm.).

- Det handler om at forholde sig til sammenhængen med byen og de krav og ønsker, som nutidens Københavnere stiller eller bør stille til deres bolig og bo-miljø, siger Thomas Holluf Nielsen.

Domea planlægger at bygge i Enghave Brygge, Nordhavnen (Sundmolen), Ørestad Syd, Carlsberg og Østre Gasværk. På sigt vil Domea.dk også udvikle og bygge billige boliger ved Grønttorvet, i Ørestad (Sundby) og på den resterende del af Nordhavnen.

Det er København Kommunes målsætning, at der bygges i alt 8.200 almene boliger i alt frem mod 2025. Udover Domea har kommunen indgået partnerskabsaftaler med SAB/KAB/3B, der står bag konceptet "Generationernes Byhus", og AAB/FSB, der har udviklet konceptet "Småt og Smart – Almene Storbyboliger"

Læs mere om AAB/FSB's koncept i artiklen Nyt koncept for billige boliger i storbyen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11