23948sdkhjf

Vinduet kombinerer plast og alu

Plastvinduer med udvendig, pulverlakeret alu-facade sætter ny standard for designfrihed, rengøringsvenlighed og isoleringsevne.
For at begrænse energitabet stilles der i dag øgede krav til boligernes tæthed. Tætte bygninger holder bedre på varmen – men sørger man ikke for tilstrækkelig udluftning, øger tætheden også risikoen for fugt, råd og skimmelsvamp. Vinduer er følsomme overfor fugt, og sorte angreb af skimmelsvamp er ofte et almindeligt syn, også i nybyggeri. Et problem man kan slippe for med plastvinduer, såfremt den rela-tive fugtighed holdes på normalt indeklimaniveau.

Ønsker man en kombination af vinduer med udvendige alu-facader og plastens tæt-te, glatte og rengøringsvenlig overflade indvendig, kan det også lade sig gøre.

Alulight – som typen kaldes - fremstilles på basis af Primo Vinduer’s originale plastsystem, hvor alle udvendige flader beklædes med pulverlakerede alu-profiler.

Det kombinerede plast-alu vindue kan som standard leveres i 8 forskellige farver, og efter ønske i stort set hvilken som helst farve man kunne tænke sig. PRIMO Vinduer kan levere alle vinduestyper som Alulight – fastkarm vinduer, topstyrede, sidebundhængte samt sidehængte dannebrogs- og bondehusvinduer. Facadedøre og terrassedøre kan naturligvis leveres med samme overflade.

Alle vinduestyper fra Primo – også Alulight – kan desuden leveres med en U-værdi, der mere end overholder de nye krav i Bygningsreglementet 2008 til isoleringsevne. Det skyldes blandt andet, at karme og rammer er fremstillet af profiler med luftfyldte, isolerende hulrum. Desuden fremstilles vinduerne med integrerede tætningslister, som begrænser kuldebroerne yderligere. Vinduernes isoleringsevne er testet på Teknologisk Institut, og Primo kan tilbyde at beregne den nøjagtige U-værdi for hvert enkelt vindue, før man bestiller.

Kilde: Primo Vinduer

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094