23948sdkhjf

Flere hushandler giver arbejde til håndværkerne

Boligsalget er steget med 17 procent i løbet af det sidste år, og det smitter af på de mange virksomheder, der renoverer boliger.
Der bliver solgt flere boliger, og det er over hele landet, at salget af boliger er kommet op i fart og skaber arbejdspladser i byggebranchen.

I løbet af det seneste år er der skrevet 46.100 slutsedler på række- og parcelhuse eller ejerlejligheder. Det er 6.800 flere bolighandler end for et år siden, hvis man tager perioden 2. kvartal 2014 til 1. kvartal 2015 sammenlignet med den samme periode i det forudgående år. En stigning på over 17 procent.

- Når huset skal sælges, bliver stakittet ordnet og gulvet slebet, så det tager sig ud fra sin bedste side, og når prisen er forhandlet på plads, så bestiller den nye husejer igen håndværkere til at male eller sætte nye vinduer i. Så det er klart, at jo flere bolighandler, der kommer i hus, jo flere arbejdspladser genererer det ude hos de håndværksmestre, der arbejder for private. Og samtidig har boligJob-ordningens fradrag uden tvivl også været med til at sætte gang i flere boligprojekter, siger adm. direktør i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen.

Flere i arbejde
I 2010 var 53.900 beskæftiget inden for reparation og vedligeholdelse, mens det tal forventes at stige til 60.000 i 2016. Det viser Dansk Byggeris årlige Konjunktur-Update 2015.

- Det er et godt eksempel på, at det skal gå frem på arbejdsmarkedet, før end det går fremad i byggeriet. Årsagen, til at vi ikke ser en større fremgang i beskæftigelsen, er, renoveringen af almene boliger falder, men fremgangen på det private marked opvejer altså den tilbagegang - og lidt til, siger Lars Storr-Hansen.

Hele Danmark på vej op i fart
Liggetiden for såvel ejerlejligheder som parcel- og rækkehuse er med et par enkelte undtagelser faldet gennem det seneste år. Noget der især har kunnet mærkes på ejerlejligheder i København, hvor den gennemsnitlige liggetid er helt nede på 83 dage.

- I starten var det kun i de større byer, at liggetiden blev kortere. Men nu ser vi faktisk, at det er over hele landet, at der er kommet mere fart på boligmarkedet. Det er også med til at løfte byggeriet ud af krisen, siger Lars Storr-Hansen.

Se antallet af hushandler og liggetider i de forskellige regioner her

Læs Dansk Byggeris Konjunkturanalyse update her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094