23948sdkhjf

COWI går ind i Sverige

COWI styrker sin virksomhed i Sverige ved at købe det svenske rådgivningsfirma PICON Teknikkonsult AB. Dermed bliver Sverige COWIs sjette markedsregion.
COWI har købt det svenske rådgivningsfirma PICON Teknikkonsult AB, der beskæftiger 80 medarbejdere. Firmaet, der har sit hovedkontor i Gøteborg, rådgiver primært om byggeri, anlæg og installation.

- Opkøbet sker som led i udviklingen af vores strategi om at etablere en række markedsregioner i et tæt One Company Network, siger Klaus H. Ostenfeld, koncernchef, CEO.

Med købet af PICON bliver Sverige den sjette region i COWIs internationale netværk. De øvrige fem er Danmark, Norge, Øst EU, Golfen og Afrika.

Flere hundrede medarbejdere i Sverige
- PICON matcher de værdier, som COWI-koncernens rådgivning er baseret på. PICON bliver rygraden i den opbygning, vi skal i gang med i Sverige de kommende år. Målet er, at COWI i Sverige skal vokse til flere hundrede medarbejdere, siger Klaus H. Ostenfeld.

- Opkøbet styrker COWI på det skandinaviske marked. Kunder i Sverige får nu via PICON adgang til hele koncernens 4000 mand store ekspertise, og vi kan se store synergimuligheder for vores selskaber i Danmark, Norge og Sverige.

COWI har gennem mange år arbejdet på det svenske marked med især tunnel- og broprojekter, miljø og kortlægning.

PICON får en bredere vifte af rådgivning
For direktør og medstifter af PICON Håkan Johansson har COWIs opkøb positiv betydning for både kunder og medarbejdere:

- Vi ser COWI som en international stærk og stabil ejer, der vil give vores medarbejdere og kunder adgang til COWIs specialistkompetencer som f.eks innovative energikoncepter, bæredygtighed og avancerede konstruktioner. Med en bredere vifte af rådgivning vil vi kunne udføre flere og nye typer opgaver - bl.a. vej- og anlægsprojekter og opgaver omkring større, ressourcekrævende byggeri.

- En anden fordel er, at medarbejderne i PICON vil få udvidet deres muligheder for faglig - og karrieremæssig udvikling både internationalt og nationalt.

Kilde: COWI

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11