23948sdkhjf

Norden vil vise vejen for fremtidens byer

1,2 millioner kroner sættes på højkant i stor tværfaglig konkurrence, der skal bringe de innovative løsninger frem i lyset.
Onsdag lancerede Nordic Built Cities seks priskonkurrencer. Målet er at finde innovative løsninger på seks udvalgte byudviklingsprojekter i Norden.

Konkurrencen opfordrer til tværfagligt samarbejde mellem arkitekter, ingeniører, byplanlæggere, IKT-eksperter og sociale entreprenører.

Om konkurrencen
For at deltage i Nordic Built Cities Challenge skal man indsende sit bidrag til en eller flere af de seks lokale konkurrencer senest den 17. december. Vinderne af de seks konkurrencer offentliggøres den 17. juni næste år.

Potentielle deltagere og andre interesserede kan læse mere om de individuelle konkurrencer og Nordic Built Cities Challenge Awards på Nordic Innovations hjemmeside: www.nordicbuiltcities.org/thechallenge .
- Konkurrencen er åben for alle, fra studerende til iværksættere og etablerede bedrifter. Vi opfordrer stærkt deltagere i konkurrencerne til at gå sammen på tværs af faggrupper, landegrænser og kompetencer for på den måde at få stærke og innovative løsningsforslag på bordet, siger Kristina Mårtensson, seniorrådgiver hos Nordic Innovation og projektleder på Nordic Built Cities Challenge.

Et uforløst potentiale
Nordic Innovation har i samarbejde med en ekspertjury udvalgt seks byudviklingsprojekter i seks nordiske byer; København, Malmö, Oslo, Espoo, Kopavogur og Runavík. Hvert projekt indeholder en eller flere af de store udfordringer, som den moderne by står over for. Projekterne spænder derfor over temaer som klimatilpasning, mobilitetsløsninger og urban living.

Fælles for de seks byudviklingsprojekter er, ifølge Kristina Mårtensson, der er seniorrådgiver hos Nordic Innovation og projektleder på Nordic Built Cities Challenge, at de kalder på kreative løsninger. Og nu går jagten ind på de bedste og mest innovative løsningforslag på tværs af Norden og faggrænser.

- Vores ambition er, at løsningerne kan virke som eksempler på god praksis inden for udviklingen af attraktive, bæredygtige og smarte byer, og at de på sigt kan eksporteres til andre byer, i Norden og internationalt, som står med de samme udfordringer. Norden er langt fremme inden for byplanlægning, byarkitektur, urban living og mobilitet i byerne, men der er stadigvæk et uforløst potentiale, og derfor forsøger vi med denne konkurrence at få de innovative løsninger frem i lyset.

Lokale vindere går videre
Nordic Built Cities Challenge er bygget op som seks individuelle konkurrencer, der afspejler de konkrete behov og udfordringer i hvert af de seks udvalgte byprojekter.

En lokal jury i hver af de seks byer udvælger op til fire finalister, der hver modtager en pris på 300.000 norske kroner og muligheden for at udvikle deres projekt videre i samarbejde med projektejerne.

Finalistprojekterne har samtidig mulighed for at gå videre til den nordiske konkurrence, the Nordic Built Cities Challenge Awards, der har en samlet præmiesum på 1,2 millioner norske kroner, og hvor vinderen udpeges af en nordisk jury.

Nordic Innovation opfordrer til, at bidragene til konkurrencen udvikles i tværfaglige teams med deltagere fra flere nordiske lande. Derfor inviterer Nordic Innovation til en gratis matchmaking-event for alle med interesse i byplanlægning og byarkitektur i Stockholm den 5. november. Her kan interesserede høre mere om konkurrencen, møde nye mennesker, udveksle idéer og danne grundlaget for tværnordiske teams, der i fællesskab kan levere den bedste løsning.

Om Nordic Built Cities
Nordic Built Cities Challenge er en del af Nordic Built Cities-programmet, der er et flagskibsprojekt i det nordiske samarbejdsprogram for innovation og erhvervspolitik i perioden 2014-2017. Samtidig har byudvikling en central rolle i det nordiske samarbejdsprogram for regionalpolitik i perioden 2014-2017.

Det er Danmark, som har lederskabet for det nordiske samarbejdsprogram for innovation og erhvervspolitik i perioden 2014-2017, og er ansvarlig for implementeringen i samarbejde med de andre nationale regeringer, Nordisk Ministerråd og Nordic Innovation.

Nordic Innovation er desuden ansvarlig for udformningen og administrationen af programmet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109