23948sdkhjf

Kulturhuset i Blokhus skal udvides for 70 millioner

Ferielejligheder, udkigstårn og mere udstillingsplads skal få endnu flere turister til den nordjyske kystby.
Kulturhuset Blokhus er en succes. I følge indehaver John Andersen er der 100.000 gæster igennem årligt. Heraf de 70.000 til en årlig sand- og træskulpturfestivalen. Resten er primært gæster til musik- og festarrangementer samt byens Elvis-museum.

John Andersen har store udvidelsesplaner for stedet, der skal øge besøgstallet yderligere.

Indgangspartiet ligger i dag klemt og gemt, så det skal flyttes og synliggøres. Desuden skal der udvides med flere udstillingslokaler, bedre toiletfaciliteter og der er også planer om opførsel af souvenirbutik.

Samtidig skal festivalpladsen laves om. Den er i princippet bare en bar græsmark. Men det skal laves til grusbelagte stier med vandløb, vandfald, springvand og beplantning, så den får en mere park-agtig karakter.

- Vi er i fuld gang med at udvikle et helt nyt koncept for hele skulpturparken og har netop haft møde om det. Vi skal have inddraget hele det grønne område, siger John Andersen.

Dertil kommer, at der ud mod vejen skal opføres 60 ferielejligheder samt et udkigstårn. Han er nødt til at opføre mange lejligheder for at kunne få flere investorer med på projektet.

- 60 lejligheder er minimum, ellers er det umuligt at finde investorer til projektet. Jeg bliver nødt til at skal have fundet en ny ejerkultur for stedet. Det er trods alt en for stor mundfuld for mig alene, siger John Andersen.

Den samlede pris for hele drømmescenariet er 70 millioner kroner, heraf udgør prisen for tårnet alene 25 millioner kroner.

John Andersen regner med, at det hele kommer på plads i løbet af de næste tre-fem år.

Indtil videre er det meste på tegnebrættet, men de sidste streger er ved at blive slået. Derefter skal der søges om ny lokalplan for området og der skal findes nye investorer.

Hvis planerne realiseres, forventer John Andersen, at projektet vil kunne tiltrække væsentligt flere turister til området.

- Det bliver kanongodt for området. Jeg tror, det bliver et rigtigt spændende projekt til gavn for hele lokalsamfundet, siger John Andersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157