23948sdkhjf

Hvem skal tegne Slagelses nye campus-område?

Arkitektkonkurrencen sendes nu i EU-udbud.
Over de kommende år skal området ved Slagelse Station omdannes til en levende campusbydel.

Slagelse Kommune sætter nu gang i prækvalifikationen forud for den arkitektkonkurrence, der skal munde ud i en helheds- og udviklingsplan for campusområdet.

- Vores campus har en unik placering lige ved stationen og tæt på bymidten. Men hvis vi skal lykkes med at få campusområdet til at hænge sammen med resten af byen, så kræver det, at vi får hjælp fra de bedste i branchen, siger borgmester Stén Knuth (V).

Fristen for at søge om at blive prækvalificeret er den 30. oktober, og forventningen er, at Slagelse Kommune kan offentliggøre 3-5 prækvalificerede teams i midten af december.

Udover den helhedsplan, som kobler stationsområdet og bymidten sammen, skal deltagerne samtidig levere et forslag til, hvordan stationspladsen kan komme til at se ud.

- De arkitekter, der vinder denne opgave, kommer til at sætte et afgørende fingeraftryk på Slagelse by de næste mange år frem. Derfor er det vigtigt, at de arkitekter, som ender med at blive prækvalificeret, har prøvet kræfter med lignende opgaver tidligere, siger Stén Knuth.

Byggeriet ved Slagelse Station er budgetteret til 85 millioner kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11