23948sdkhjf

Landbrugsbyggeri hæmmes af miljøtilladelser

Danske landmænd vil rigtig gerne bygge til, og byggefirmaerne vil rigtig gerne bygge for dem. Det kan de bare ikke komme til på grund af den lange behandlingstid på miljøtilladelser. Tålmodigheden er sluppet op og nu kaster specialist i velfærdsstalde, Nyborg Huse A/S, sig ud i eksport.
Frustrerende, sådan betegner direktør Michael Kirk-Andersen fra Nyborg Huse A/S situationen. Virksomheden er først og fremmest kendt for sin produktion af svinestalde og står på spring for at bygge for de mange investeringslystne landmænd. Problemet er bare, at sagsbehandlingen af miljøgodkendelserne trækker i langdrag.

Michael Kirk-Andersen overtog styringen af virksomheden i fjor, og tålmodigheden er simpelthen sluppet op. Nu satser virksomheden, der ikke tidligere har gjort sig bemærket på eksportmarkederne, på at levere velfærdsstalde til udlandet.

- Det er klart, at vi ikke bare kan sidde og vente på en normalisering af byggesagsbehandlingen i kommunerne. Derfor prøver vi nu at få gang i eksporten til dels Tyskland og dels Norge og Sverige. Det skal ske via forhandlere, fortæller han til ErhvervsBladet.

Situationen i landbrugsbyggeriet har betydet, at virksomheden har måttet afskedige et par medarbejdere i produktionen.

Udover landbrugsbyggeri leverer virksomheden DS-413-certificerede tagkassetter i træ til industri- og institutionsbyggeriet i Danmark.

Kilde: ErhvervsBladet - www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143