23948sdkhjf

Boliger klar til opførelse ved Kastellet

Tulipangrunden mellem Kastellet og Asia House i København får 4300 kvadratmeter nye boliger efter tegning af PLH Arkitekter.
I december 2015 stikkes spaden i jorden til Kastelshusene med i alt 23 lejligheder fordelt på 3 etager på parkeringspladsen mellem Kastellet og Asia House. Det skriver Østerbro Avis ifølge nyhedsmediet Byens Ejendom.

De første byggeplaner blev præsenteret i 2012, men naboer og foreninger – heriblandt Dansk Naturfredningsforening og ØK’s Almennyttige fond – klagede til Natur- og miljøklagenævnet og fik medhold. Det overraskede Jørgen Nyboe, partner i PLH Arkitekter, der ejer grunden gennem selskabet Tulipanen Aps sammen med Lars Kragh Consult.

- Vi mente, det var en smuk afslutning på et område, der var dødt og næsten kriminaliseret om aftenen med indbrud i erhvervsbygninger. Et miks af erhverv og boliger ville skabe en heldøgnsbenyttelse af grunden. Det var vores indfaldsvinkel til at lave det, siger han til avisen.

- Vi følger op på Indiakajs randbebyggelse og understreger nærheden mellem de røde, smukke bygninger dernede, uddyber han, og oplyser videre, at det nye projekt blot fylder halvdelen af det gamle.

PLH Arkitekter har også tegnet institutionen Konkylien, der ligger vest for Tulipangrunden, på Forbindelsesvej.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109