23948sdkhjf

Ledige renoverer fynske boliger

For at flytte eksempelvis unge fra arbejdsløshed til uddannelse og beskæftigelse i byggebranchen involverer netværk dem i byggeprojekter på Fyn
Succes med at involvere arbejdsløse i renovering af boligområdet Korsløkkeparken i Odense fortsættes og er desuden på vej til at blive spredt til andre opgaver på Fyn.

Det sker under initiativet Byg til Vækst, der tilbage i 2012 startede ud som et projekt i Odense Kommune finansieret af det lokale beskæftigelsesråd med henblik på at få omskolet ledige til arbejde i byggebranchen.

På Fyn er der nemlig udsigt til en række bygge- og anlægsarbejder til samlet store milliardbeløb over de næste år - blandt andet som følge af letbanen.

Siden er Byg til Vækst blevet en selvstændig forening og bag står nu alle de fynske kommuner i samspil med erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner, og formålet er fortsat at bidrage til at få ledige ind i byggeriet og samtidigt øge værdien af arbejdskraften og produktiviteten for at undgå flaskehalse.

Det sker blandt andet ved indgåelse af Byg til Vækst-kontrakter, hvor parterne samarbejder med bygherre, bygherrerådgiver og entreprenører om at tilbyde og sikre et antal lærepladser i et byggeprojekt.

Adgang til byggebranchen

I Korsløkkeparken har man haft stor succes med at inddrage områdets unge, der i høj grad er på kontakthjælp, og det har i flere tilfælde ført til, at de unge på den ene eller anden måde er kommet ind i byggeriet.

”Flere af dem, der har været med, er enten startet i job eller på en relateret uddannelse”, siger Peter Rahbæk Juel, sekretariatschef i Byg til Vækst til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Området skal renoveres for 1,2 mia. kroner, og i den forbindelse udbyder Fyns almennyttige Boligselskab (FAB) arbejder i tre omgange.

Første omgang har været ude, og nu fortsætter man med inddragelsen af de unge i runde nummer to, som går på 500 boliger, der om nogle måneder bliver sendt i udbud.

Ud over at tage et socialt ansvar ser boligforeningen andre fordele ved inddragelsen.

”De unge er ned til at bygge noget op og er med på byggepladsen. Det betyder, at de passer lidt bedre på deres område”, siger Jacob Michaelsen, kundechef i FAB til DR Fyn.

Erfaringer udbredes

Erfaringerne fra Korsløkkeparken skal nu arbejdes ind i projekter i Svendborg og boligområdet Vollsmose.

”Det her virker, og det vil vi gerne have til at vandre”, siger Peter Rahbæk Juel.

”Vi har oplevet et medspil fra virksomhederne. I starten har entreprenørerne været lidt skeptiske over for, hvad vi var for en fisk, men nu oplever vi en velvillighed til at være med. De er klar over, at hvis ikke de gør noget, så kan det indhente dem senere”, fortsætter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078