23948sdkhjf

Første bud på fremtidens Nordhavn

Der skulle sættes ekstra stole frem, da Arealudviklingsselskabet og Københavns Kommune inviterede til det første borgermøde om den fremtidige byudvikling af Nordhavnen. Mødet fandt sted i DFDS Terminalen ved Amerika Plads.
Temaet for mødet var Byliv og social mangfoldighed, og de knap 300 fremmødte borgere var meget aktive i debatten. Hvordan opnås størst mulig mangfoldighed – og hvordan sikrer man masser af liv og aktivitet i den nye bydel? Hvordan skal dette enorme område egentlig udvikles over de næste 10-30 år? Det var de helt store spørgsmål til aftenens møde.

Der er planlagt to borgermøder og formålet med møderne er, at inddrage borgerne i processen meget tidligt - faktisk så tidligt, at borgernes ideer og input tages direkte med i dét konkurrenceprogram, der udleveres til alle de danske og udenlandske rådgivere og arkitekter, som ønsker at bidrage med ideer og visioner til Københavns nye bydel.

Vagn Göte var en af de aktive borgere, der havde valgt at bruge aftenen på at diskutere fremtidens Nordhavn, og han havde en klar holdning til, hvad der er vigtigt i en ny bydel:

- Jeg håber, at der lægges vægt på fritidsaktiviteter og grønne områder.

En anden af de fremmødte var Thomas Lund, der er arkitektstuderende. Han har selv et bud på, hvad man skal huske, når man skal udvikle en by:

- Det er vigtigt, at man har en forståelse for, hvordan den eksisterende by hænger sammen – og så se, hvad der mangler. Byen er et puslespil. Nordhavn kan være den brik, der mangler.

Efter en række indlæg fra bl.a. tidl. stadsarkitekt i Malmø, Mats Olsson og planlægningschef i Lokale- og anlægsfonden, Per Schulze - kunne borgerne gå ud i fem forskellige workshops og diskutere videre og komme med ideer og input. Resultatet af mødet kan ses i konkurrenceprogrammet, når konkurrencen udskrives i maj og snart også på hjemmesiden www.nordhavnen.dk

Næsten 300 borgere var mødt frem for at give deres mening til kende til borgermødet om fremtidens Nordhavn. Her kunne de bl.a. give deres mening til kende om konkrete placeringer af konkrete aktiviteter.

Den næste møde finder sted den 15. april – også i DFDS terminalen – fra kl. 19-22.15. Næste mødes overskrift er ”Byen og miljøet”, og vil handle om Nordhavn som fremtidens bæredygtige bydel.

Her kan borgerne møde nogle af verdens førende eksperter i miljømæssig bæredygtighed. Der tages f.eks. udgangspunkt i arbejdet om at gøre den kommende OL-By i London bæredygtig – ligesom der er masser af erfaring fra Kina, hvor man har ambitioner om at udvikle byen Dongtan som verdens største bæredygtige by med over 500.000 indbyggere.

Du kan løbende læse mere om det næste borgermøde på www.nordhavnen.dk . Der er fri adgang til mødet, hvor der foruden the, kaffe og kage også serveres smagsprøver fra det økologiske havnekøkken.

Kilde: Arealudviklingsselskabet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125