23948sdkhjf

Nyt lav-energi-vindue lever op til passivhus-kravene

Ulsted Vinduer og Døre har sammen med Finn Borg udviklet en ny fabrikationsmetode til lav-energi-vinduer, der lever op til fremtidens krav til 0-energi-huse - de såkaldte passivhuse. Metoden sikrer optimal isolering og de samme design- og funktionsmæssige fordele som ved et typisk dansk vindue.
Ulsted Vinduer og Døre A/S har netop gjort passivhus-byggeriet i Danmark en tjeneste. Med nye Ultra Low Energy Windows har de skabt det første danske vindue, der lever op til kravene for ægte passivhus-vinduer.

Ny fabrikationsmetode sikrer isolering i karm og karmkonstruktion
Den nye fabrikationsmetode, der er blevet til i et samarbejde mellem Ulsted Vinduer & Døre og opfinderen, Finn Borg, sikrer isoleringen af karm og karmkonstruktionen. Tidligere har lige netop den del været et problem, og isoleringsværdien har med almindelige vinduer været meget dårlig. Det har Ulsted Vinduer & Døre A/S nu fundet en løsning på med deres nye metode.

Den gode isolering giver en ny mulighed for arkitekter i forbindelse med passivhuse – det er nu muligt at lave store vinduesarealer, der giver mere lys og energi til de mennesker, der bor i huset samtidig med at både varmetab og energiforbrug reduceres væsentligt.

Fabrikationsmetoden er beskyttet for Europa og elementerne kan kun produceres hos Ulsted Vinduer og Døre A/S.

Fra venstre salgsdirektør Peter Vinther; opfinder Finn Borg; professor Per Heiselberg, Aalborg Universitet, med speciale inden for energi-effektivt byggeri, lavenergi og passive energiteknologier, og adm. direktør Kenneth Klausen, ved det nye Ultra Low Energy Window  fremstillet med eneret af Ulsted Vinduer & Døre A/S.

Fra venstre salgsdirektør Peter Vinther; opfinder Finn Borg; professor Per Heiselberg, Aalborg Universitet, med speciale inden for energi-effektivt byggeri, lavenergi og passive energiteknologier, og adm. direktør Kenneth Klausen, ved det nye Ultra Low Energy Window fremstillet med eneret af Ulsted Vinduer & Døre A/S.

Beskyttede Ultra Low Energi Windows lever op til standarden
Vinduerne fra Ulsted Vinduer og Døre er fremstillet i træ og komposit i natur- og miljøvenlige materialer i højeste kvalitet. Vinduerne er monteret med tre-lags glas og dermed opnås den meget lave u-værdi, der er kendetegnet for ægte passivhus-vinduer.

Ulsted Vinduer og Døres energivinduer er ægte passivhusvinduer – både i anvendelsen af særligt 3-lags-glas med argon og varmekantsprofiler og i anvendelsen af særlige vindueskarme med en meget høj isoleringsevne. Men det er den lave u-værdi, der virkelig gør udslaget. Samlet set har vinduerne en u-værdi på 0,7 W/m2*K eller bedre, hvor typiske danske lavenergi-vinduer har en samlet u-værdi på 1,6 W/m2*K.

Ulsted Vinduet har forskernes opbakning
På det storpolitiske område har EU meldt ud at Passivhusstandarden meget vel blive kravet til nybyggeri i 2010. Samtidig bakkes Ulsted Vinduets nye tiltag op af forskningen.

- I forbindelse med introduktionen af passivhuse og lavenergibygninger i klasse 1 i Danmark har vinduer og døre været et meget svagt led, og det har været nødvendigt i de fleste tilfælde at importere disse fra Tyskland. Det er derfor meget glædeligt, at der nu er et dansk alternativ på markedet og med introduktionen af Ultra Low Energy Windows tilbyder Ulsted Vinduer & Døre A/S, som den første producent tilmed et trævindue, der – med undtagelse af isoleringsevnen – ikke adskiller sig design- og funktionsmæssigt fra et typisk dansk vindue, siger professor Per Heiselberg fra institut 6 - Byggeri & Anlæg på Aalborg Universitet.

Selvom Ulsted Vinduer & Døre A/S har modtaget stor ros for deres vinduer, hviler man ikke på laurbærrene. Udover at fremstille vinduerne i lakeret fyr, mahogni og teak arbejder man i øjeblikket med udviklingen af vinduer med fronter af aluminium – selvfølgelig i samme gode kvalitet og i fuld overensstemmelse med passivhus-standarderne for vinduer.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093