23948sdkhjf

Millardregning for fugtramte vindspærreplader

Byggeskadefonden har fundet knap 20.000 almene boliger med problematiske MgO-plader, som har været brugt af private og offentlige bygherrer.
Det samlede omfang af problemet i dansk byggeri er noget større, end vi havde frygtet, lyder det fra Tommy Bunch fra Bunch Bygningsfysik, som sammen med Overfladeteknik ApS er blevet hyret af Byggeskadefonden til at vurdere, hvor dyrt det vil blive at udbedre de skader, som de såkaldte MgO-plader har medført på knap 20.000 almene boliger, som fonden forsikrer.

Det skriver Ing.dk.

Undersøgelsen har indtil videre vist, at vindspærrepladerne, som rammes af fugt og råd og korrosion, er blevet brugt i byggeriet af 3500 nye almene boliger og ved renoveringen af omkring 15000 almene boliger.

MgO-pladerne er desuden blevet brugt som vindspærre i en del privat og offentligt byggeri.

- Ud over det byggeri, som Byggeskadefonden dækker, vil jeg tro, at der er bygget mindst lige så meget privat og offentligt som parcelhuse, rådhuse og hospitaler. Fordi vi arbejder for Byggeskadefonden får vi også henvendelser fra private bygherrer, der vil høre, hvad de skal stille op, og vi hører også om mange af forsikringssagerne, siger Tommy Bunch til Ing.dk.

Tommy Bunch vurderer, at pladerne skal fjernes i mindst halvdelen af byggerierne. Desuden bliver man også nødt til at fjerne nogle af de stål- og træskeletter, pladerne er skruet på, fordi saltet er trængt ind i træskeletterne og har gjort dem fugtsugende, og fordi stålskeleterne er begyndt at korrodere. Samlet kan regningen ende i omegnen af én milliard kroner.

Der er rejst flere voldgiftsager om regningen for udbedringer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078