23948sdkhjf

Præfabrikerede elementer fra Thy til Komfort-hus i Vejle

I Vejle er man netop i gang med at opføre 10 passivhuse under navnet Komfort-husene. Hassing Huset fra Hurup i Thy leverer præfabrikerede træelementer til tag og vægge, mens Bjerg Arkitekter i Aalborg har slået stregerne på tegnebrættet.
Komfort-husene i Vejle er 10 passivhuse, der opføres som et udviklingsprojekt inden for enfamilie-huse uden varmeinstallation og med optimalt indeklima.

Bag ét af husene på adressen Stenagervænget 39 i Vejle står Bjerg Arkitektur, rådgiver Erasmus & Partnere og Hassing Huset - særligt udvalgt blandt hundredevis af virksomheder, der alle deltog i konkurrencen om at opføre husene.

Hassing Huset, der til daglig laver alt inden for tømrer- og snedkerarbejde, leverer præfabrikerede vægelementer opbygget af træstolper beklædt med krydsfiner og gipsplader med en udvendig traditionel to-trinstætning samt elementer til det ventilerede build-up-tag.

Det er første gang Hasssing Huset fremstiller elementer til et passivhus, og ifølge Kresten Toftdal Larsen fra Hassing Huset stiller det særlige krav til måden at bygge på.

- Eftersom der ikke er varmeinstallationer i huset og indeklimaet skal være i top skal vores væg- og tagelementer være utrolig godt isolerede. Huset skal være ekstremt tæt, forklarer han.

Det var Bjerg Arkitektur, der i sin tid henvendte sig til Hassing Huset, der ikke så noget problem i at opstarte produktion af passivhus-elementer.

I øjeblikket arbejder en del af virksomhedens 17 ansatte på at få de 35 træ-elementer, det drejer sig om, færdige. Om 14 dage skal elementerne nemlig fragtes fra Hurup i Thy til Vejle og monteres.

Udover træ-elementer fra Hassing Huset kommer huset på Stenagervænget 39 til at bestå af en etage i kubisk design med fladt tag, dog med en højere tagflade med ensidigt fald over dobbelt høje rum. Facaden bliver beklædt med træ og taget med tagpap. Terrændæk og fundament støbes på traditionel vis.

Læs mere om Komforthusene her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078