23948sdkhjf

Nu er det Urbanplanens tur på Amager

Tårnagtige huse med ungdomsboliger skal forvandle indtrykket af amagerkansk boligområde.
PLH Arkitekter har vundet en konkurrence om en ny boligbebyggelse på Remisevej på Amager.

Projektet er startskuddet til en større fornyelse af boligområdet Urbanplanen. Bebyggelsen indeholder 60 almene familieboliger og 100 almene ungdomsboliger for boligforeningen 3B, samt 1500 m2 kommunale funktioner – i alt ca 10.000 m2.

I samarbejde med Primus Arkitekter, MASU planning, Urbanist Niels Bjørn og Lemming & Eriksson, valgte PLH Arkitekter at fokusere på den bymæssige vinkel i projektet for at kunne trække nogle helt grundlæggende bykvaliteter og boligkvaliteter frem.

Dommerkomitéen har lagt vægt på, at ungdomsboligerne med deres særegne halvtårne tilfører området en ny identitet. Samtidig giver nye funktioner i stueetagen nyt byliv til pladsen.

- Her er tale om urbanitet og egenart i en kvalitativ bearbejdning, der løfter stedet ud af sin anonymitet og tilfører både form, rum og byliv. Det nye byrum er størrelsesmæssigt generøst og modtager den elegante slyngede udformning af parken på en fin måde. Ungdomsboligernes tårn er ikke alene stor urban kvalitet, men skaber også en god historie, der udtrykkes i form af et bymæssigt drivhus med et ur på toppen, lød det i begrundelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109