23948sdkhjf

Se billederne: Esbjerg Havn bliver Danmarks Manhattan

37 etager eller 125 meter. Esbjergs kommende havnevartegn slår Danmarksrekorden.
Esbjerg Havn skal nu stræbe mod skyerne.

Mandag offentliggjorde C.F. Møller sin plan for Dokhavnen i Esberg – Dokken Towers – som er udarbejdet for bygherren Pedersen Group og i samarbejde med Schønherr Landskab.

Flere forbundne tårne, som forskydes i plan og højde, skal give et varierende billede af Esbjergs nye havnevartegn, der kan lede tankerne hen på et sted som Manhattan.

Projektet, som skal forbinde by og havn i Esbjerg, skal ikke bare forsøge at løfte Esbjerg til nye højder. Med 125 meter skal det også være Danmarks højeste bygning.

- Placeringen på pynten mellem land og vand, som forposten mod det åbne, storladne og smukke vadehav, har haft væsentlig betydning for både planlægningen og udformningen af helhedsplanen, skriver C.F. Møller på sin hjemmeside om planen.

Det knap 40.000 m2 store Dokken Towers skal rumme et varieret udbud af boligtyper med havudsigt, og der skal være hotel, kontorer, butikker og restaurationer.

- Vi har i to år arbejdet intenst med at nytænke helhedsplanen for Dokken-området, som tager udgangspunkt i de forandringer, der sket med en række domicilbyggerier i de nære omgivelser på Esbjerg Havn, siger direktør i Pedersen Group A/S, Bjarne Pedersen, i en pressemeddelelse.

Projektet vil kræve, at der udarbejdes en ny lokalplan for dele af Dokken-området.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094