23948sdkhjf

Dansk Byggeri frygter kædeansvar i Helsingør

Helsingør Byråd skal drøfte indførelsen af arbejdsklausuler med kædeansvar. Dansk Byggeri er imod og advarer mod dyre kontroller.
22. juni skal byrådet i Helsingør tage stilling til arbejdsklausuler med kædeansvar. Selv om det er foreslået af et mindretal i byrådet, så bekymrer det Dansk Byggeri Nordsjælland.

Arbejdsklausuler med kædeansvar indebærer, at løn- og arbejdsforhold for samtlige underentreprenører skal kontrolleres og et korps skal lave anmeldte, og uanmeldte byggepladsbesøg.

Det huer dog ikke Dansk Byggeri Nordsjælland, som frygter, at det er lig med store mængde skrivebordsbureaukrati. I stedet foreslår organisationen, at kommunen laver en såkaldt bygherreorganisation.

- Hvor entreprenøren og kommunen med jævne mellemrum mødes og følger op på byggeriet og løser de udfordringer, der eventuelt dukker op. Man løser trods alt bedst tingene ved at have en god dialog frem for at bruge kontrolkorps og skrivebordskontrollanter mod virksomhederne, siger Jørgen Simonsen, regional byggeriformand.

Med kontrollen frygter han, at lokale virksomheder og entreprnører og underentreprenører skal bruge mange timer på at holde styr på lønsedler, ansættelseskontrakter, tilladelser og andre papirer. Så meget, nogle vil afholde sig fra at byde på opgaverne. Han frygter også, at kontrollen bliver dyr for kommunekassen.

- Det er jo et værre bureaukrati bare for at man kan krydse af, at kontrollen har været der.

Jørgen Simonsen bedyrer, at forholdene skal være ordentlige. Det sikres dog bedst igennem overenskomster og det fagretslige system, påpeger han.

Punktet er sat på dagsordenen af de fire byrådspartier Socialdemokraterne, Lokaldemokraterne, SF og Enhedslisten. Samlet udgør gruppen af forslagsstillere dog kun ni ud af 25 mandater.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.176