23948sdkhjf

El-Mat i Svenstrup udruller nyt led-lysprogram

Nordjyske leverandør af julelys vil spare strøm på pladser hele året.
El-Mat med hovedsæde i Svenstrup ved Aalborg har i mange år specialiseret sig inden for dekorationsbelysning og især i søde juletider og typisk med handelslivet som kunder i alle landets hjørner.

Nu vil El-Mat supplere forretningen med søde energibesparelser året rundt. Virksomheden er nu kun en færdigtrykt pjece fra at sælge armaturer til led-belysning af pladser og vil dermed spise sig ind på generel belysning af pladser og andre storarealer som fabrikshaller.

- Led holder i væsentlig flere brændetimer. For hver gang man skifter en led-lampe, skifter man en traditionel lampe fem gange. Det er omkostninger, der betyder noget, siger Niels Trier, direktør hos El-Mat til Building Supply.

Tidspunktet er det rigtige nu, fordi led-lysteknologien, som allerede har været anvendt til julebelysning i en årrække, er klar til det, fortæller han.

Børnesygdomme er udryddet
For det er med led-lys som med andre teknologier. Første generation af led-armaturer til pladsbelysning havde børnesygdomme. Anden generation af armaturer rettede op på disse fejl, nævner han.

- Og i tredje generation er der så kommet finesser med. Vi er begyndt at se, at produkterne er blevet så gode, at vi tænker, at den del kunne blive et nyt ben i vores virksomhed, siger Niels Trier.

Som søsterselskab til installatørfirmaet NT El-Service, ligeledes i Svenstrup, råder El-Mat over det udstyr, som større installationer kræver. Søsterselskaberne har fundet ud af, at El-Mat, som hidtil har været stærkt dedikeret til dekorationsbelysning, er det bedst egnede sted at implementere satsningen.

I første omgang vil El-Mat forsøge at udrulle sit energibesparende lysprogram i lokalområdet. Der skal erfaringerne indhentes, før sælgerne af julebelysning skal bringer det ud i resten af landet.

- En klog mand sagde engang, at man skal huske sit hjemmemarked, før man går ud over grænserne. Vi ser et stort potentiale i Storaalborg, så lad os starte med det. Kald det jysk sindighed, men jo mere erfaring, vi får, desto mere blod på tanden giver det.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143