23948sdkhjf

Privat bygherre skal stå for p-hus på Budolfi Plads

Byråd vil ikke hive 50 millioner kroner op til p-hus - derfor skal private stå for opgaven og indkassere indtægter.
Det bliver et privat firma, der skal opføre og drive et p-hus med offentlige p-pladser på Budolfi Plads.

Det har partierne bag budget 2015 besluttet på et møde i forligskredsen.

- En privat bygherre går ind og bygger det kontra, at vi skulle være bygherre og ejer af et parkeringsanlæg, som ville betyde, at vi skulle finde et større millionbeløb up front, siger by og landskabsrådmand Hans Henrik Henriksen (S).

Vurderingen lyder på, at et parkeringshus vil koste omkring af 50 mio. kr. at opføre.

Men til gengæld får den private investor fremover en forventet årlig omsætning på 4-5 mio. kr. i parkeringsindtægter fra Budolfi Plads, der huser kommunens bedst belagte offentlige p-pladser.

- Der er et relativt hurtigt afkast på det, men omvendt så er problemstillingen, og det er vi enige om i forligskredsen, at det der med at skulle lave et kassetræk på 50 mio. kr., det er mange penge. Der er ikke låne- adgang til de penge, så det er nogle, som vi skal hive op af kassen, siger Hans Henrik Henriksen.

Med hensyn til, at politikerne slagter guldkalven blandt de offentlige p-pladser, siger rådmanden:

- Alle synes, at det er en god business-case, men det er ikke sådan, at vi politisk er klar til at finde de 50 millioner.

Rådmanden mener dog også, at det er relevant at se på den fremtidige parkeringsstruktur og påpeger, at man indenfor relativ kort tid skal se på mulighederne for at udvide p-kapaciteten på Gåsepigen, som kommunen ejer.

- Vi skal se på, hvordan vi kan optimere det.

Med p-huset udbydes også byggeretter på 7000 kvadratmeter på Budolfi Plads.

- Det er et attraktivt p- anlæg. Jeg er sikker på, at de der byder, ser det (bygge- retter inklusiv p-hus red.) som et samlet hele, det er det, som de er optaget af. Det er jeg sikker på.

Som det ser ud på nuværende tidspunkt, kommer der 125-135 offentlige parkeringspladser på Budolfi Plads.

- Vi siger, at byg nu noget til os, der fungerer på det her sted, og som er det, vi implicit efterspørger i skitse- forslaget fra SLR Arkitekter.

Investor sætter p-pris
En privat udbyder kan sætte prisniveauet på de offentlige pladser, som i dag lyder på 16 kr. i timen, som vedkommende ønsker det.

- Vi kan ikke sætte loft på, så det er markedskræfterne, der bestemmer, kan man sige.

Rådmanden tilføjer, at erfaringerne viser, at hvis man sætter prisen for højt, så holder folk op med at benytte parkeringspladserne og finder andre muligheder.

- Det har vi også kunnet se, når vi for mange år siden har hævet parkeringsprisen på de centrale pladser, så har vi bare mistet indtægter på det. Folk er villige til at gå de ekstra meter, hvis det er det, som skal til.

Af samme årsag, tror rådmanden ikke, at en privat investor vil skrue voldsomt på prisknappen, når p-huset på Budolfi er opført.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094