23948sdkhjf

Sjusk med asbestundersøgelser

Bygherrerne lader ofte hånt om de lovpligtige forundersøgelser, der skal sikre, at der ingen asbestforekomster er. Derfor står håndværkere ofte i en sky af asbest, når gamle badeværelser rives ned eller gulvet skiftes.
Bygherrerne dropper ofte er de lovpligtige forundersøgelser, der skal sikre, at der ingen asbestforekomster er. Derfor risikerer håndværkere at arbejde i en sky af asbest uden at vide det.

Murersvend Henrik Jacobsen arbejdede i tre dage i et asbest-befængt badeværelse, før arbejdet blev stoppet. Og den episode er langt fra enestående. Hver anden gang Arbejdstilsynet i Storkøbenhavn gennemfører en stikprøvekontrol på byggepladserne, er hverken sikkerheds- eller sundhedsplanen i orden.

En plan beskriver, hvorvidt der findes asbest eller ej i forbindelse med arbejdet.

- Hvis ikke man har en plan, og hvis ikke man følger den plan, så er det alt for tilfældigt, om håndværkerne kommer ud for nogle sundhedsfarlige påvirkninger, siger Hasse Mortensen, der er tilsynschef hos Arbejdstilsynet i Storkøbenhavn.

Fagforbundene over hele landet oplever jævnligt, at bygherrerne sparer de lovpligtige forundersøgelser væk. Nu forlanger man, at Arbejdstilsynet slår hårdere ned overfor de bygherrer, der sidder med ansvaret.

Kilde: DR Nyheder

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094