23948sdkhjf

Dansk Byggeri: Tilfredshed med jobplan

Dansk Byggeri hilser den nye aftale om en samlet jobplan velkommen. Planen skaffer tiltrængt arbejdskraft til et arbejdsmarked, der skriger på hænder, mener organisationen, der også glæder sig over, at der nu igen kan indgås aftaler om voksenlærlinge, efter ordningen blev indstillet for kort tid siden.
Dansk Byggeri er tilfreds med, at et flertal i Folketinget er blevet enige om en jobplan, der vil skabe flere beskæftigede.

- Dansk erhvervsliv skriger på arbejdskraft. Der er i øjeblikket over 60.000 ubesatte stillinger, og Danmark går glip af omsætning for mange milliarder. Jobplanen er med til at sikre, at der kommer nogle tusinde flere ud på arbejdsmarkedet, og koblet med bedre forhold for international rekruttering har vi nu taget et godt, første skridt på vejen, siger Vibeke Gaardsholt, der er afdelingschef i Dansk Byggeri i en kommentar til jobplanen.

Den nye aftale indeholder ændringer af reglerne for supplerende dagpenge.
En ordning, som Dansk Byggeri også har kritiseret for at fastholde en stor gruppe udenfor fuldtidsbeskæftigelse mens arbejdsmarkedet har brug for flere hænder:

- Aftalen er ganske fornuftig. Supplerende dagpenge sikrer en vis fleksibilitet på arbejdsmarkedet, men det må ikke blive en ordning, som man kan indrette sig mere eller mindre permanent på, og det har det desværre udviklet sig til, når 40 pct. reelt ikke står til rådighed for et fuldtidsjob, siger Vibeke Gaardsholt.

Et andet væsentligt element i den nye aftale er, at der nu igen vil blive givet mulighed for at indgå voksenlærlinge-aftaler. Ordningen blev indstillet for få uger siden, og den gang kritiserede Dansk Byggeri beslutningen:

- Vi har noteret os, at politikerne har lyttet til vores kritik og nu åbner op for, at der igen kan uddannes voksenlærlinge. For byggeriet er voksenlærlingeordningen med til at sikre, at mange af branchens ufaglærte får chancen for at tage den erhvervsuddannelse, de ikke fik, da de var unge. Generelt er voksenlærlingeordningen et vigtigt bidrag til øge kompetenceniveauet i arbejdsstyrken, siger Vibeke Gaardsholt

Kilde: Dansk Byggeri - www.danskbyggeri.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11