23948sdkhjf

Aarhus Universitet bygger 13.000 m² i Emdrup

Universitet vil samle sine sjællandske aktiviteter tættere på København og udskriver en arkitektkonkurrence i løbet af foråret 2015.
Københavns Kommune har iværksat udarbejdelsen af en lokalplan, som baner vej for et nyt byggeri på 13.000 kvadratmeter på den nuværende Campus Emdrup, hvor blandt andet Aarhus Universitets Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) holder til.

Når byggeriet står færdigt, vil universitetets aktiviteter i Roskilde, som omfatter Institut for Miljøvidenskab, en del af Institut for Bioscience og DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi, blive flyttet hertil.

- Ved at samle vores aktiviteter tættere på København ser vi frem til øgede muligheder for samspil med Københavns Universitet og Danmarks Tekniske Universitet om forskning og uddannelse. Samtidig bliver det en styrke for både forskere og studerende, at vi samler aktiviteterne med Aarhus Universitets øvrige aktiviteter, siger Niels Chr. Nielsen, dekan for Science and Technology, Aarhus Universitet.

Den nye bygning kommer til at ligge ud mod Emdrup Station og skal indeholde laboratoriefaciliteter, kontorer, undervisnings- og mødelokaler samt fælles studie- og mødefaciliteter for Campus Emdrup.

Projektet vil blive udbudt i en arkitektkonkurrence i løbet af foråret 2015, mens forslaget til en ny lokalplan ventes i høring i 2016. Derefter vil byggeriet kunne gå i gang i 2018, og når bygningen står færdig i 2021, vil cirka 400 forskere og ph.d.- og specialestuderende flytte deres dagligdag fra Risø ved Roskilde til Emdrup. Samtidig arbejder Aarhus Universitet i øjeblikket på at få etableret nye kandidat- og masteruddannelser inden for miljøvidenskab og biologi, som får base i Emdrup.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094