23948sdkhjf

Så let dæmpes akustikken - stik lyden en plade

I Rockidans nye øvelokale for malere og murere faldt efterklangstiden fra 2,6 sekunder til 1,4 sekuneder efter opklæbning af 37 m2 lydabsoberende plader.
Et praktikrum på næsten 200 kvadratmeter, 4 meter til loftet og udelukkende hårde overflader på gulve, vægge og loft. Det er opskriften på alvorlige akustikproblemer. I Rockidans nye store øvelokale for malere og murere var det stort set umuligt at føre en samtale, fordi hver ny sætning konkurrerede med ekkoet fra mindst de 3 forrige.

Heldigvis tager Rockidan gerne sin egen medicin, når lejligheden byder sig. Det giver god erfaring og en perfekt mulighed for at vise løsningerne frem i praksis. I dette tilfælde faldt valget på den billige og meget let opsatte akustikløsning CapaCoustic Melapor. Løsningen består af ikke-dryssende elementer i sprødt hårdskum, som opklæbes direkte eller hænges ned fra loftet.

Elementerne fås i flere former og kan sprøjtemales med CapaTrend Indemaling i lige den farve, man måtte ønske. Derfor syntes vi, at det var oplagt at bryde det store hvide betonloft med kulørte baner i farver taget fra Caparols stribede elefant. I alt 96 fliser på 62,5 x 62,5 cm blev malet i 8 forskellige farver. Efter sprøjtemaling og tørring blev pladerne klæbet direkte på loftet med en akustikklæber. Og så var vi færdige. Så simpelt kan det være.

En akustiker fra Carl Bro Acoustica målte inden opsætningen efterklangstiden til alarmerende 2,6 sekunder. Efter opklæbning af blot 37,5 kvadratmeter lydabsorberende plader faldt efterklangstiden til 1,4 sekunder. Altså næsten en halvering ved beklædning af bare 20% af loftet.

Interessen for løsningen er allerede stor. Malermestrene ser en mulighed for at udvide sortimentet, mens skoler, institutioner og forsamlingshuse har fået øjnene op for en effektiv akustikløsning, der både er til at betale og som giver minimalt bøvl.

Afprøvningsrapporten fra Rockidans praktikrum findes på www.rockidan.dk , hvor man også kan se de forskellige elementer.

Kilde: Rockidan as

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094