23948sdkhjf

Ministeren nøler i gulpladesag

Skatteministerens forslag om forenklinger af reglerne for varebiler på gule plader er ikke godt nok. Dansk Byggeri peger på alvorlige mangler i ministerens udspil og vurderer, at den såkaldte 60-dages regel er det største problem, og at reglen derfor bør fjernes.
Skatteministeren havde tirsdag indkaldt folketingets partier til en præsentation af det længe ventede udspil om en forenkling af reglerne for varebiler på gule plader. Udspillet indeholder en række mindre justeringer af de nuværende regler, men berører ikke den helt store hurdle, nemlig den såkaldte 60-dages regel.

Erhvervspolitisk konsulent i Dansk Byggeri, Kasper Hyllested, peger på, at 60-dages reglen unødigt spænder ben for danske virksomheder og skaber administrativt bøvl.

- 60-dages reglen betyder, at en virksomhed ikke kan sende en medarbejder ud til den samme kunde mere end 60 gange i løbet af 24 måneder uden, at det får skatte- og momsmæssige konsekvenser. Det giver eksempelvis store problemer med at have serviceaftaler med boligforeninger og kommunale institutioner eller deltage i større bygge- og anlægsprojekter, som strækker sig over flere år. Derfor har Dansk Byggeri kraftigt opfordret til, at man fjerner reglen igen.

Dansk Byggeri mener, at skatteministerens udspil kommer for sent og indeholder for små ændringer.

- Vi har været i dialog med Kristian Jensen og hans medarbejdere i ministeriet og SKAT i et år nu. Hvis ministeren kun kan mande sig op til symbolske ændringer, der ikke reelt tilpasser lovgivningen til virksomhedernes behov, vil det være til stor gene for både virksomheder og de mange tusinde medarbejdere, der i dag begrænses urimeligt af reglerne.

Dansk Byggeri vil fortsætte argumentationen og dialogen med Folketingets partier, så der kan findes en løsning til gavn for dansk erhvervsliv, siger Kasper Hyllested.

Kilde: Dansk Byggeri - www.danskbyggeri.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11