23948sdkhjf

Nye regler forhindrer skænderier i byggeriet

I en ny anvisning udpensles de ansvarlige for udregninger i byggeriet. Det skal forhindre skænderier og skyldsspørgsmål – og i sidste ende kollaps i byggeriet.
Nu skal det være slut med skænderier og voldgiftssager om, hvem, der har ansvaret for hvad i danske nybyggerier, og hvem, der skal kontrollere byggerierne.

Statens Byggeforskningsinstitut har netop udarbejdet en anvisning, der lægger sig op af bygningsreglementet, BR08. Anvisningen fastlægger retningslinier for hvilke beregninger de anerkendte statikere er ansvarlige for i forbindelse med et byggeri.

Reglerne kommer som følge af tagkollapset i Siemens Arena i 2003 og de efterfølgende skænderier og ansvarsfralæggelse.
- Problemet ved Siemens Arena var blandt andet, at der nok var krav om en kontrol af de statiske beregninger, men ikke om hvilke beregninger og hvor dybt de skulle kontrolleres. Det får vi nu, siger kompetencechef i Rambøll, Bent Feddersen, som er en af hovedarkitekterne bag den kommende SBI-anvisning.

De nye regler vil gøre arbejdsfordelingen mellem de projekterende langt mere tydelig. Fremover udpeges en overordnet bygværksprojekterende, der får ansvaret for de statiske beregninger for hele projektet.

Også de anerkendte statikeres vilkår opdateres. Fremover skal man fremsende et virkeligt projekt til bedømmelse og derefter igennem en mundtlig seance, før man med rette kan kalde sig anerkendt statiker.

Den nye SBI-anvisning er lige nu på vej ud i en lukket høring for indbudte fagfolk. Målet er, at anvisningen skal være klar til august, hvor det nye bygningsreglement endelig kommer til at stå alene efter overgangsperioden på et halvt år fra det gamle reglement.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078