23948sdkhjf

Nemt og billigt at støbe unikke betonelementer

To Århus-arkitekter har udviklet en ny, patentanmeldt støbeform af polystyrenskum, der gør det nemt og billigt at producere unikke betonelementer.
Karl Christiansen og Anders Gammelgaard Nielsen står bag firmaet Newton Concrete og har netop udviklet en støbeformsteknologi, der gør det nemt og billigt at producere unikke søjler, bjælker og forplader i beton.

- I dag kan produktionsapparatet ikke klare de bløde former, arkitekterne tegner. Det er kun på byggerier som Guggenheimmuseet, der er råd til at have en snedker til at arbejde en uge for lave en støbeform. Men vores metode er så billig, at man har råd til at lave én støbeform og bare smide den væk bagefter, fortæller Karl Christiansen til Ingeniøren.

Den nye støbeform er lavet af flamingo eller polystyrenskum og de to opfindere kan skære alle former med en glødetråd og regulere overfladens udseende ved at skrue op og ned for glødetrådens temperatur. Derudover afhænger betonelementets udseende også af den type af polystyren, der anvendes samt det meget specielle slipmiddel, der smøres i formen.

Til at starte med satser de to i den mindre målestok. Det vil sige støbning af lydafskærmning, søjler, bjælker, bænke, støttemure og trappeanlæg.

Den første rigtige opgave er også kommet i hus og i øjeblikket drøfter de to ideer med nogle arkitekter – der blot mangler at få bygherren med på ideen.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094