23948sdkhjf

Dansk Byggeri vil ikke lege vagthund

Fagforbundet 3F tager hvert år godt 100 byggevirksomheder, der er medlem af Dansk Byggeri, i at snyde. Dansk Byggeri smider virksomhederne ud, men det er tilsyneladende ganske nemt at blive medlem igen. Dansk Byggeri erkender problemet, men vil ikke lege vagthund.
Hvert år tager fagforbundet 3F omkring 100 virksomheder i at snyde. Som oftest er det i forbindelse med lønudbetaling til øst-europæiske arbejdere, der snydes. Virksomhederne er alle medlem af Dansk Byggeri, der, når snyderiet opdages, smider pågældende virksomhed ud.

Men, kort tid efter er den samme virksomhed at finde i Danmark igen og endda også på Dansk Byggeris medlemsliste.

Der er mange smutveje tilbage ind i varmen igen, når først Dansk Byggeri har smidt en virksomhed på porten. Det almindeligste er at skifte navn og få et nyt cvr-nummer.

Hos Dansk Byggeri erkender man, at der er medlemsvirksomheder, der ikke kan få det billigt nok, men man gør ikke desto mindre ingenting for at komme de brådne kar til livs.

- Vi sidder jo ikke som vagthunde over for medlemmerne. Men vi opfordrer dem, der indgår entreprisekontrakter med udenlandske underleverandører, til at lade deres underleverandører overholde overenskomsten, siger specialkonsulent Søren Lange Nielsen fra Dansk Byggeri.

Kilde: Berlingske Business

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125