23948sdkhjf

Store fliser stiller store krav til fliseklæberen

Tendensen går mod store fliser, og de kræver en særlig fliseklæber som Mira har udviklet.
Tendensen i boligindretning går mod store fliser, meget store fliser endda. Vi benytter alle-rede nu fliser på op til 120 x 60 cm. De store fliser stiller særlige krav til fliseklæberen, der ikke blot skal holde flisen fast, men også støtte den og fordele belastning og tryk. En gulvflise, der ikke har fuld kontakt til klæberen, vil være svagere de steder, hvor der er luft-lommer – der hvor flisen ”lunker”.

For at opnå fuld kontakt til klæberen skal flisen trykkes godt fast, når den monteres. Med en traditionel klæber vil en flise på 60 x 60 cm, der monteres med et tryk på 80 kg, kun opnå en dækning på 65%. Det vil sige, at en voksen mand der bruger hele sin vægt under montagen af disse fliser, slet ikke kan levere et tilstrækkeligt tryk.

Til store gulvfliser har Mira udviklet 3250 superplanfix, som er en delvist flydende og selv-nivelerende klæber. Den kan sikre, at fuld kontakt opnås mellem flise og klæber med et væsentligt lavere tryk. 3250 superplanfix kan anvendes både inde og ude, til tynde fliser og til svagt sugende fliser. Der er tale om en hvid plastforstærket fliseklæber, der bevarer sin elasticitet, så den kan optage deformationsspændinger fra underlaget.

Mira 3250 superplanfix leveres i 15 kg sække og skal blot blandes med vand. Den er let at arbejde med, og fliserne kan fuges allerede efter 1-2 timer. Efter 1 - 1½ døgn er klæberen gennemhærdet og kan tåle fuld belastning.

Det kan være kompliceret at vælge den optimale klæber. Der skal tages hensyn til miljøet, underlaget og flisetypen. Er der risiko for frost eller skal fliserne sidde indendørs i varme? Er der tørt, eller skal der tages hensyn til fugtpåvirkning? Er underlaget stabilt, eller skal man regne med større eller mindre deformation – og hvor meget suger underlaget? Har fliserne stort eller lille vandoptag, og er de gennemskinnelige? Ofte har også både tørretid og økonomi betydning.

Mira har sat system i valget af fliseklæber. Der er en Mira fliseklæber til enhver opgave, og ved hjælp af Mira’s løsningsnøgle er det nemt at finde frem til den bedst egnede klæber.

Kilde: Mira - www.mira.eu.com

Læs mere om: Mira
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125