23948sdkhjf

70% af alle byggeansøgninger er mangelfulde

En undersøgelse foretaget af Konstruktørforeningen viser, at det står mere end skidt til med kvaliteten i de byggesags-ansøgninger, som de projekterende afleverer i kommunerne. Op mod 70 procent af ansøgningerne er mangelfulde.
Hos kommunerne vurderer man, at de dårlige byggeansøgninger skyldes, at ansøgerne indsender halvfærdige projekter. Der kan f.eks. mangle beregninger på bærende konstruktioner. Den type mangler kan have sikkerhedsmæssige konsekvenser, hvis de skyldes, at beregningerne ikke er foretaget eller er mangelfulde.

På linje med tidligere undersøgelser
Resultatet af Konstruktørforeningens undersøgelse er helt på linje med en undersøgelse foretaget af Erhvervs- og Byggestyrelsen fra 2004. Her viser en rundspørge i fem kommuner, at ansøgningerne fra de projekterende ofte er for dårlig. Især når det gælder mindre byggerier som f.eks. enfamilieshuse. I Erhvervs- og Byggestyrelsens undersøgelse er kun mellem 5 – 60 procent af ansøgningerne tilstrækkeligt oplyste, når kommunen modtager dem.

Øget egenkontrol
- Det er skræmmende resultater. Især fordi et nyt lovforslag lægger op til, at netop enfamiliehuse ikke længere skal igennem en teknisk byggesagsbehandling i kommunerne. Fremover er der ingen, der fanger det, hvis et typehusfirma har ’glemt’ en beregning. Og når først huset er bygget, så er det ofte dyrt at rette en konstruktionsfejl, siger chefkonsulent Jacob Ravn Thomsen fra Konstruktørforeningen.

Et spændende samfundseksperiment
Konstruktørforeningen vurderer, at det nye lovforslag ikke får konsekvenser fra dag 1. Men på sigt er det nye forslag et spændende samfundseksperiment.

- Vi kommer til at se resultatet om 10 år, når ganske almindelige danskere står med ulovlige eller ligefrem livsfarlige konstruktioner i husene og måske oven i købet gerne vil sælge dem, siger chefkonsulent Jacob Ravn Thomsen.

Kilde: Konstruktørforeningen

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141