23948sdkhjf

Strid om betalingsbetingelser blandt typehusfirmaer

De seneste konkurser blandt typehusfirmaer i byggebranchen har sat skub i diskussionen om nødvendigheden af ratebetalinger.
De mange konkurser i branchen har for nyligt fået direktør for FM Søkjær, Michael Mortensen, til at kritisere sine konkurrenter for at forlange ratebetalinger i forbindelse med opførelsen af typehuse. Han opfordrede konkurrenterne til at droppe ratebetalingerne og først forlange penge, når huset står færdigt.

Det har fået konkurrenterne til at reagere. Nogle kalder udmeldingen ”en grov generalisering” og ”et smart markedsføringstrick”.

- Jeg tror mest af alt, at diskussionen er udtryk for, at branchen er presset. Jeg har stor forståelse for, at køberne er skeptiske over for branchen oven på de seneste konkurser, og selvfølgelig er der sorte får i branchen. Men det betyder ikke, at det generelt er mindre sikkert for forbrugerne at betale i rater, siger Michael Riber, direktør for byggefirmaet Frydkjær.

Han mener, at det kan gå hen og blive langt dyrere for køberen først at betale, når huset står færdigt og opfordrer købere til at tage bank og advokat med på råd, når der bygges nyt.

Michael Mortensen holder dog fast i sin kritik. Han mener, at kunden med ratebetalinger ender med at betale langt mere for huset, end det egentligt er værd. Samtidig mener han, at virksomhederne nemt kan snyde forbrugeren og opkræve ratebetalinger for ting, der reelt ikke er gjort færdige. De fleste forbrugere har nemlig ikke en jordisk chance for at vurdere, hvor mange procent af huset, der egentligt står færdigt.

Kilde: ErhvervsBladet - www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11